Een kijkje bij… Mirjam!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week vertelde Elles over hun mooie nieuwe keuken. Deze week nemen we buiten een kijkje, Mirjam laat ons namelijk hun mooie overkapping zien. Vandaag ‘Een kijkje bij… Mirjam’!

Kijken jullie mee?

Mirjam | Mijn naam is Mirjam Hart en ik ben moeder van 3 kinderen. Noah is de oudste en is 12 jaar, onze peuter Eli is 3 en Filou is 1 jaar.

We waren nog niet eens zo lang aan het kijken naar een nieuwe woning. Maar onze buurt ging hard achteruit en de lawaaierige buurman dreef mij tot waanzin. Ik wilde zo snel mogelijk een fijn huis in een normale, kindvriendelijke buurt. We hadden natuurlijk al een lijstje opgesteld met woonwensen. Met dat lijstje gingen mijn vriend en ik op zoek naar een nieuwe woning. Toen wij onze huidige woning op Funda zagen, wisten we niet hoe snel we de makelaar moesten bellen. Dit huis heeft een veranda!

Onze woondroom

Overkapping Mirjam

Eigenlijk waren we op zoek naar een oude boerderij of huis met praktijkruimte die we konden ombouwen tot zogenaamde kangoeroe-woning. Het lijkt ons namelijk geweldig om samen met mijn moeder te wonen, maar wel zo dat zij haar eigen leefruimte heeft. Maar helaas stuitten we tijdens onze zoektocht steeds tegen dezelfde dingen: Verbouwingen die niet binnen ons budget vielen, te ver bij onze woonplaats (en dus bij de school van de oudste) vandaan of huizen met aanleunwoningen met te weinig ruimte voor mijn moeder. Het was ons al snel duidelijk dat we het realiseren van die woondroom nog even een paar jaar moeten uitstellen. Maar dat we snel moesten verhuizen was duidelijk. Ik voelde mij niet meer prettig in mijn oude buurt en de huur zou het jaar daarop weer fors stijgen. Tijd voor onze eigen koopwoning vonden wij.

Prioriteiten stellen

Overkapping Mirjam
Onze woonwensen waren duidelijk: Een lichte woning met minimaal 4 slaapkamers, een tuin, een toilet op de eerste verdieping en een fijne badkamer. Omdat wij ook proberen steeds duurzamer en milieubewuster te leven, vonden we een huis met in ieder geval energieklasse A heel belangrijk. Tot zover onze prioriteiten. Maar stiekem droomde ik ook van een fijn huis met een balkon of een veranda. Een huis met glas-in-lood ramen, een oude tegelvloer, een serre en/of erker.
Dat was dus niet zo makkelijk te vinden. Tot op een dag mijn vriend mij een link van een huis stuurde. Een ruim huis, redelijk nieuw en met een veranda! Weliswaar onooglijk limegroen met turquoise geschilderd, maar daar konden we iets aan doen. Het huis stond in een buurt waarvan we 2 maanden daarvoor nog hadden geroepen: Daar gaan wij echt niet wonen hoor. Zo’n typische huisje-boompje-beestje wijk met veel bakfietsmoeders, zo omschreven wij het. Maar kijken kon geen kwaad.

Overkapping Mirjam

Overkapping Mirjam

Bij binnenkomst zagen we het al direct: Ondanks dat het een regenachtige dag was, kwam er veel licht naar binnen door de grote ramen. Er waren 3 ruime slaapkamers op de eerste verdieping en een hele ruime zolder. Een badkamer met een groot bubbelbad en een aparte wc. Maar het allerbelangrijkst: Er was een veranda. Echt een mooie overkapping aan het huis, steunend op grote witte pilaren. Ik zag mezelf al helemaal zitten! Vooruit…Ook al voldeed dit huis niet aan al mijn woonwensen, het voelde wel meteen goed!

Veranda make-over

Overkapping MirjamOverkapping Mirjam

Overkapping Mirjam

Overkapping Mirjam

Een dag voor kerst kregen we de sleutel van het huis en we hebben tot oud en nieuw non-stop geklust. Maar om de veranda te schilderen was het nog te koud en te nat. Maar zodra het voorjaar was ben ik begonnen aan de grote veranda make-over. De groene en turquoise muur werden zachtroze, de witte pilaren kregen een frisse verflaag en de vloer werd ontdaan van alle aanslag. We kochten mooie bamboe meubels en accessoires en zo ging 1 van mijn grote woonwensen in vervulling!

Overkapping Mirjam

Overkapping Mirjam

De veranda is echt 1 van mijn favoriete plekken. Tot voor kort zat ik er iedere ochtend met ene kopje koffie, terwijl de kleintjes lekker in de tuin speelden. Nu is het echt te koud en hebben we de kussens opgeborgen om ze te beschermen tegen vocht. Maar nog steeds is het erg leuk om er even onder te staan als het heel hard regent. De druppels tegen het dak klinken zo gezellig!

Wil je voor en na foto’s zien? Bekijk hier mijn blogpost over de hele make-over, inclusief korte vlog!

Shop the look:
Kleur beits: D2.10.70 van CetaBever
Bank & tafel: Intratuin
Ronde spiegel & wandhanger: Intratuin
Bamboe wandrek: Marktplaats
Vloerkleed: Kringloop
Planten: Intratuin

Welke woonwens zou jij nog in vervulling willen laten gaan?

Liefs, Mirjam
Instagram
Blog

Geef een reactie

CommentLuv badge