Een kijkje bij… Adrianne!

Het is weer woensdag, dus ook vandaag hebben we weer een nieuwe artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere woensdag komt iemand anders aan het woord en verteld over een plek in of om zijn / haar woning. Vandaag hebben we een vrolijke slaapkamer om te laten zien. Adrianne heeft deze meidenkamer opgeknapt voor maar € 133,41! Vandaag ‘Een kijkje bij…Adrianne’!

Adrianne | Mijn naam is Adrianne Hooimeijer-Mourits (1989), getrouwd met Peter (1985) en samen zijn we trotse ouders van Christilène (2013) en Jochanan (2016). Met ons gezin leven we in 2017 vrijwillig van € 50,- per week (voor alle boodschappen, verzorgingsartikelen, kinderkleding, cadeautjes, autowassen en haren knippen). Om anderen te inspireren blog ik erover op mijn website. Hier zie je veelal goedkope alternatieven, ervaringen, recepten, ideeën voor cadeautjes of projecten, hergebruik enz. Vandaag geef ik jullie een kijkje in de slaapkamer van onze dochter die we maakten voor ruim € 100,-.

Een project waar ik trots op ben…!

Bijna alles haalde ik van de weggeefhoek of heb ik gekregen, van alles bij elkaar maakten we een mooi geheel. Het bed kwam van de weggeefhoek, evenals het beddengoed. Het boekenplankje, wolkenlampje en de witte takken eronder komen van de Ikea. Het bed maakte ik schoon. Eerst stofzuigen, poetsen, schuren en schilderen/schilderen/schilderen… Manlief koos welke planken het beste waren en maakte zo van 2 bedden 1 degelijk bed, omdat het een stapelbed was geweest die een paar kapotte planken had. Ook verstevigde hij de doorgezakte laden en werd het 1 mooi geheel.

De hartjes kreeg ze voor haar geboorte en kregen nu aan de takken een mooie plaats.

Het beddengoed (4 sets totaal) komen ook van de weggeefhoek. Het rook fris, zag er schoon uit en was nog keurig netjes voor een 2e ronde.

Om de bruine zitzak wilde ik een hoes naaien, maar door tijdgebrek besloot ik even snel een dekbedhoes eromheen te doen. Na bijna een jaar zit het er nog steeds omheen…

De kast: Een mooie lade, 2 planken en een roede, ideaal voor een kleine meid. Op de kast een fotolijstje van Ikea in de mooie kleuren van haar kamer… Leuk hè dat plakfolie? De kast had ik al eerder wit geschilderd en ik besloot om plakfolie te kopen bij Action. 2 rollen voor iets van € 2,50 totaal ongeveer? Ik dacht dat ze € 1,29 per rol waren. Een dag snijden, knippen en plakken maakte van de kast een echte meidenkast…

Van het restje plakfolie knipte ik letters voor op de deur (mini-werkbeschrijving: Letters printen in je eigen lettertype en grootte via Word, uitknippen, in spiegelbeeld op de achterkant van het plakfolie omtrekken, weer uitknippen en opplakken op de deur).

2 oude schoenendozen van manlief beplakte ik met inpakpapier van Ikea. Ik deed in de onderste een paar zware boeken, in de bovenste haar kerktasje en mutsjes en zo functioneert het als prima boekensteun en het ziet er nog strak uit ook… 

Het laminaat hadden we ooit al gelegd toen we hier kwamen wonen, dus alles bij elkaar hebben we weinig uitgegeven voor een compleet nieuwe kamer die best even mee kan. 

Lees maar mee:
Bed: Alleen de verf – ongeveer € 40,-, want we gebruikten Sigma voor een duurzaam resultaat
Kast: Alleen verf en plakfolie van Action; totaal zo’n 10 euro
Zitzak: € 0,-
Beddengoed: € 0,-
Matras en lattenbodem: Geen idee meer wat dat kostte, hadden we al
Vloerkleedje van Ikea: € 9,99
Boekenplank: € 44,95
Steunen voor boekenplank: € 10,50 (3 x € 3,50 p.st.)
Wolkenlampje: € 7,99
Inpakpapier: € 1,- denk ik
Fotolijst: € 3,99
Witte takken: € 4,99

Hoppa, voor € 133,41 een hele nieuwe meidenkamer!

Adrianne


Wat een leuke meidenkamer heb je gemaakt Adrianne!

Wat vinden jullie van deze slaapkamer?

9 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge