Een moestuin; alleen voor eigen gebruik!

Moestuintjes. We kennen het allemaal van de bekende supermarktactie, maar er zijn tegenwoordig heel veel mensen die een ‘echte’ moestuin hebben. Het was vroeger echt een geiten-wollen-sokken-ding, de laatste jaren is een moestuintje helemaal hip! Ook mijn vader heeft (al jaren) een moestuin achter bij hun huis. Tomaten, sla, wortels, bieten, kruiden er staat van alles. En ik moet toegeven, zo vers is natuurlijk echt het lekkerst!

Mijn ouders wonen aan de dijk van het IJsselmeer, landelijk, met veel ruimte om het huis. Schapen die je ‘s morgens wakker ‘blèren’, en lammetjes die door de achtertuin huppelen. Heerlijk! Jullie snappen natuurlijk wel waarom ook wij in een arbeiderswoning zijn gaan wonen. De liefde voor het landelijk wonen, de natuur en de dieren heb ik vanuit huis uit meegekregen.

Maar dieren kunnen ook wel eens ‘lastig’ zijn. Ik hoor mijn vader regelmatig mopperen dat de wortels verdwenen zijn, of dat er nog maar een half kropje sla in zijn moestuin staat. Konijnen, vogels en insecten zijn natuurlijk ook gek op deze verse groentes. Ik moet dan altijd aan Nina haar favoriete serie op Netflix denken: Pieter Konijn. Zij zeggen regelmatig: ‘Groente en fruit, is onze buit’! En dat klopt dus ook wel… Van Nature kreeg mijn vader deze pop-up tuinkas om uit te proberen. Een bescherming tegen al deze hongerige dieren.

‘Groente en fruit, is onze buit’!


Pop-up tuinkas
Deze pop-up tuinkas van Nature biedt letterlijk en figuurlijk tot op vierkante meter bescherming tegen hongerige insecten, konijnen en vogels. Het beschermnet van 1 bij 1 meter plaats je snel en gemakkelijk over je moestuin heen. Mijn vader heeft deze pop-up tuinkas getest en het is zeker een handige uitvinding tegen de hongerige dieren. En geef ze eens ongelijk, deze verse groentes zien er toch heerlijk uit? Zoals ik al zei wonen mijn ouders aan de dijk bij het water, met een beetje wind zou je de pop-up kas wel extra vast moeten binden want met alleen de haringen blijft het dan niet staan. Als je midden in een woonwijk woont zou je hier zeker minder last van hebben. Er zit een handige opening in zodat je wel af en toe bij de plantjes kan om bijvoorbeeld water te geven.

De tuinkas is H100x100x100cm en is verkrijgbaar voor € 23,95.

Ook deze pop-up kas heeft mijn vader uitgeprobeerd in zijn moestuin. Deze kas is met plastic, zodat het als broeikas voor bijvoorbeeld tomaten gebruikt kan worden. Helaas was deze van een mindere kwaliteit dan de kas met het net. Het plastic is heel dun en het dak werd niet echt strak getrokken. Een klein regenbuitje en dan zakt het in. Ook deze kas moet je extra vastzetten met bijvoorbeeld touwen tegen de wind.

De Nature producten zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Nature.

Hebben jullie een moestuin?

 

Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf of merk.

9 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge