Verantwoord zonnen met de Australian Gold® Botanical zonneproducten

Phoe, we hebben al een aantal dagen achter elkaar alleen maar wind en regen. Van mij mag het voorjaar wel beginnen! Gelukkig komen er wat zonnige dagen aan als we de weerberichten mogen geloven. En met die eerste zonnestralen is het ook weer tijd om onze huid goed te beschermen! Australian Gold® biedt met de nieuwe Botanical-lijn een collectie van vijf natuurlijke producten voor in de buitenzon, waarmee je verantwoord en mooi kunt bruinen op basis van minerale SPF’s en hoogwaardige botanische werkstoffen.

Kijken jullie mee?

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Deze zonneproducten zijn allen gebaseerd op een zuivere minerale bescherming dankzij zink en titaniumdioxide. De producten bevatten geen nanodeeltjes. Ze dringen dus niet ín de huid, maar blijven op de huid liggen zonder een witte waas achter te laten. Dit werkt op die manier als een onzichtbaar beschermend schild dat de zonnestralen weerkaatst, waardoor deze de huid niet kunnen schaden. De nieuwe Botanical producten met daarin uitsluitend minerale SPF’s beschermen de huid op een natuurlijke wijze tegen zowel UVA- als UVB-straling. Alle formules zijn voorzien van rijk verzorgende, botanische ingrediënten zoals Kakadu Plum (een heel rijke bron van vitamine C), Australische Eucalyptus, Rode algen- extracten en vitamine E.

Australian Gold® Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion

Australian Gold® Botanical zonneproducten

In deze nieuwe lijn zit ook een Face Lotion die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige gezichtshuid. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk altijd ‘zomaar wat’ op mijn gezicht smeer als het gaat om zonnebescherming. Maar ik merk dat ik aan het einde van een warme zomerdag echt een droog gezicht heb, en toch meestal wel een rode neus en wangen. Tijd om aankomende zomer toch wat beter voor mezelf te zorgen! Deze olievrije en antioxidantrijke formule beschermt de huid op een natuurlijke wijze tegen UVA- en UVB-straling op basis van minerale SPF’s met een factor 50. De reeds getinte samenstelling werkt als een “primer” die (bij dagelijks gebruik) langzaam een mooie bruine teint opbouwt, zelfs zonder zon! En nog een groot voordeel, het helpt om fijne lijntjes en rimpeltjes te minimaliseren!

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Eucalyptus (van originele Australische theebladeren) kalmeert de huid, heeft een verfrissende werking en geeft een extra zuurstof boost. Rode al- genextracten en vitamine E voeden en verzorgen de huid.

Australian Gold® Botanical zonneproducten

De eerste keer dat ik de lotion op mijn huid smeerde schrok ik wel een beetje van de kleur. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat ik met een oranje/bruin gezicht over straat zou gaan! Gelukkig smeerde het goed uit, en trok het goed in de huid. Ik heb de lotion een aantal keren op mijn huid getest (uiteraard zonder zon deze dagen…) en ik merk dat de lotion heel snel intrekt en niet plakt. Erg fijn voor je gezicht! De geur is geen heftige sterke ‘zonnebrand-geur’, maar is wel herkenbaar. Deze face lotion is verkrijgbaar voor € 19,95 en de tube heeft een inhoud van 88 ml.

Australian Gold® Botanical Continuous Sprays SPF 15 en SPF 30

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Ik was erg benieuwd naar deze nieuwe sprays, persoonlijk had ik nog nooit een zonnebeschermende spray gezien of gebruikt dus mijn interesse was snel gewekt!  De Australian Gold® SPF 15 en SPF 30 Botanical Continuous Sprays zijn sprays die een kortstondige spray geven, ook al houd je de knop langer ingedrukt. De formules bevatten minerale UVA- en UVB zonnefilters op basis van zink en titaniumdioxide. Het toegevoegde Kakadu Plum-extract beschermt de huid tegen schadelijke externe invloeden.

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Er zit een handige spray dop aan de bovenkant van de fles die je open- en dicht kan draaien.

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Australische Eucalyptus kalmeert de huid, heeft een verfrissende werking en geeft een extra zuurstof boost. Rode algenextracten en vitamine E voeden en verzorgen de huid optimaal.

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Het was voor mij even wennen om op deze manier een zonnebeschermend product aan te brengen, maar ik moet toegeven het is erg handig en snel! Je spuit, smeert het een beetje uit en het is klaar. De geur van deze sprays is absoluut geen ‘zonnebrand geur’, een zacht en zoet zomers geurtje, maar niet te overheersend. Ik denk dat deze sprays ook erg handig zijn voor kinderen. Zo gaat het insmeren wel erg snel! Deze sprays zijn verkrijgbaar voor € 19,95 en de sprays hebben een inhoud van 177 ml.

TIP: De Australian Gold® Botanical Continuous Sprays zijn ook ideaal om óver je make-up heen te sprayen.

Australian Gold® Botanical Lotions SPF 15 en SPF 30

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Uiteraard zijn er ook ‘gewone’ lotions in de nieuwe Botanical collectie van Australian Gold®. De lotions zijn verkrijgbaar met SPF 15 en SPF 30. Ook deze verpakkingen zien er weer prachtig uit, en passen perfect bij de andere producten. De lotions hebben een inhoud van 147ml dus het zijn flinke tubes.

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Deze lotions beschermen de huid op een verantwoorde, natuurlijke wijze tegen UVA- en UVB straling op basis van minerale zonnefilters. Ook aan deze samenstellingen werden intensief verzorgende ingrediënten zoals Kakadu Plum, Australische Eucalyptus, Rode algenextracten en vitamine E toegevoegd, die een vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling helpen voorkomen en die huid intensief verzorgen.

Australian Gold® Botanical zonneproducten

Tijdens het testen van deze lotions kwam ik er al snel achter dat ze snel intrekken (hoera!), geen witte waas achter laten en net als de sprays een heerlijke zachte geur hebben. Ik kan niet wachten tot de zon gaat schijnen en ik deze producten dagelijks kan gaan gebruiken! Deze lotion’s zijn verkrijgbaar voor € 19,95.

Alle Australian Gold® Botanical Outdoor zonneproducten zijn:

  •  botanisch van oorsprong
  •  vrij van SLS, parabenen, oxybenzone, nano-deeltjes, alcohol, minerale oliën, parfum, kleurstoffen, ftalaten, petrolatum, BPA en PABA
  •  hypoallergeen
  •  dermatologisch- en kindvriendelijk getest
  •  niet getest op dieren

Ik was tot nu toe niet bekend met de zonneproducten van Australian Gold®, maar ik ben erg tevreden! Ik vind het erg fijn dat de producten snel intrekken, niet plakken, geen witte waas achterlaten en een lekkere subtiele geur hebben. En de vormgeving van de verpakkingen vind ik ook echt prachtig! Ik hoop dat de lijn verder uitgebreid wordt met spf 50 producten, dat zou ook geweldig zijn voor kinderen natuurlijk.

De Botanical-producten zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen en via de webshop van Australian Gold®.

Wat gebruiken jullie om je huid te beschermen tegen de zon?

irma

 

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.

Geef een reactie

CommentLuv badge