Uitjes en activiteiten in de voorjaarsvakantie voor kinderen

Helaas voor regio Zuid, zij hebben de voorjaarsvakantie alweer achter de rug, maar regio Noord en Midden hebben nu lekker even vakantie! Hebben jullie al plannen voor deze vrije dagen? Ik heb een aantal uitjes verzameld en op een rijtje gezet om samen met kinderen te doen of heen te gaan. De linkjes staan allemaal bij het uitje, dus jullie kunnen eerst gemakkelijk een recensie van een andere blogger lezen.

Kijken jullie mee?

Museum

Kasteel de Haar | Diana van stripeaway.nl
Kasteel de Haar | Diana van stripeaway.nl

Er zijn heel veel leuke musea in Nederland die ook erg leuk en leerzaam zijn voor kinderen. Het klinkt oudbollig, maar overtuig de kinderen maar en ga lekker een dagje uit! Wat dacht je van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam?  Of het Oertijdmuseum in Boxtel? Twee hele verschillende musea waar genoeg te doen is voor groot en klein! Maar natuurlijk kunnen echte lego liefhebbers naar het Legio museum in Grootegast, en de hele dag lekker bouwen en mooie kunstwerken van Lego bekijken. Zijn de kinderen gek van kastelen, ridders, jonkvrouwen, boeven en politie? Dan kun je altijd een kijkje nemen in Kasteel de Haar  en het Gevangenis museum inVeenhuizen Veenhuizen. Ook het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is hartstikke leuk om te bezoeken met kinderen. Als je al wat oudere kinderen hebt, en die geïnteresseerd zijn in de tweede wereldoorlog is het misschien goed en leerzaam om een bezoek te brengen aan Kamp Westerbork.

Dierentuin & speeltuin

Dino
Winter Dinoland | Roelina van roelina.nl

Dierentuinen en speeltuinen vinden kinderen (bijna) altijd leuk om te bezoeken. Maar waar ga je heen? Je wilt natuurlijk ook niet altijd naar de grote en bekende parken toe. Voor echte dino-fan’s is Winter Dinoland in Zwolle nog open tot en met 4 maart. Op een mooie droge dag is bijvoorbeeld speelbos ’t Laer een groot succes, lekker spelen in de buitenlucht! Zo hebben Laura en Nancy 4 leuke buitenspeeltuinen in Zuid Holland opgeschreven die ook een groot succes zijn om te bezoeken. Voor de regenachtige dagen heeft Elke 10 leuke indoorspeeltuinen in Drenthe voor jullie opgezocht. Maar ook Plopsa Indoor Coevorden en Preston Palace in Almelo is dan een groot succes voor groot en klein. Een dagje zwemmen vinden kinderen vaak ook erg leuk om te doen, en vervelen ze zich geen minuut! Een dagje vissen kijken in AquaZoo in Friesland? Hier kun je de recensies lezen van Maaike, Stephanie en Marjo. De dierentuinen als Wildlands en Ouwehands dierenpark in Rhenen blijven denk ik altijd een geweldig dagje uit.

Eten & Drinken

Theetuin
Theetuin Eemnes | Femke van The Things We Like

Natuurlijk wil je met de kinderen ook even ergens lekker wat eten of drinken. De tip van Femke vond ik er erg leuk uitzien, en wil ik graag even met jullie delen. De  Theetuin in Eemnes ziet er prachtig landelijk uit, maar is zeker kidsproof! Ook Restaurant De Paddestoel te Hollandsche Rading is een leuk en kindvriendelijk restaurant.

Nog niet genoeg tips?

Wil je nog even snuffelen tussen wat meer tips van andere bloggers? Kijk dan eens op KidsErOpUit, of op de website van Anja. Cassandra heeft nog een leuk artikel geschreven over 7 budget uitjes, en als je graag een dagje naar Amsterdam wilt met de kinderen kun je even een kijkje nemen op de website van Gezin op Reis. Ook in het artikel van Avonturen Sparen kun je veel leuke tips vinden.

 

Hebben jullie nog tips voor de vakantie?

irma

6 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge