Tony’s Chocolonely donkere melk 42%

Toen ik deze reep zag liggen begreep ik het eigenlijk niet zo goed. Donkere melk chocolade? Ik wist niet wat ik me hier bij voor moest stellen. De Tony’s Chocolonely donkere melk is een reep van de nieuwe classics. Ik was wel erg benieuwd naar deze reep, dus nam ik hem mee. Ik heb er dus foto’s van gemaakt… en geproefd!

Kijken jullie mee?

tonyschocolonely

tonyschocolonely

De verpakking van deze reep heeft een mooie knallende kleur lichtblauw, met op de voorkant natuurlijk groot het logo. Op de achterkant staat meer informatie over de reep, de smaak en de ingrediënten.

Dit zit ‘r in
Suiker*
cacaomassa*
volle melkpoeder
cacaoboter*
emulgator: sojalecithine.

*Fairtrade

voedingswaarden per 100 gram:
Energie – 2301 kJ / 550 kcal
Vetten – 35.7 gram, waarvan verzadigd 21,5 gram
Koolhydraten – 46,1 gram, waarvan suikers 44,3 gram
Eiwitten – 7,7 gram
Zout – 0,16 gram

Kan pinda bevatten en sporen van ei, gluten en noten.

tonyschocolonely

Aan de binnenkant van de wikkel staat beschreven hoe Tony’s Chocolonely gemaakt wordt en hoe zij met de cacaoboeren omgaan.

tonyschocolonely

Toen de reep tevoorschijn kwam viel me wel direct op dat de chocolade ook echt wel donker was! Hmm logisch Irma, de naam zegt het al: donkere melk!

tonyschocolonely

De ‘indeling’ van de repen blijf ik fantastisch vinden. Geniaal toch die ongelijke stukken?

tonyschocolonely

Smaak
Toen ik de reep in mijn handen had wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Eenmaal uit de verpakking zag ik dat de reep echt wel heel donker van kleur was. Maar na de eerste hap wist ik het! Het is melkchocolade met een puur nasmaakje! De chocolade is heerlijk romig en zacht van smaak. Door het hogere cacaogehalte is de chocolade wat minder zoet van smaak dan gewone melkchocolade. Ik moet zeggen dat ik absoluut niet van pure chocolade hou, maar deze reep komt zeker wel op! Vooral omdat de reep niet zo zoet is (wat bijvoorbeeld de Tony’s chocolonely wit, framboos knettersuiker wel is) kun je meerdere stukjes (of eh… de hele reep!) in één keer eten.

Deze reep is onder andere te koop in de Tony webshop voor € 3.05.

Ik heb gezien dat er weer een nieuwe smaak te koop, namelijk de paasreep met Meringue en Citroen! Die ga ik dus binnenkort ook zeker even proeven.

Welke smaak willen jullie de volgende keer zien?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge