Squla voor peuters en kleuters

Leren, dat is niet iets wat je alleen maar op school doet! Ook in het dagelijks leven leer je heel veel. Kinderen hebben soms wat extra aandacht nodig bij sommige onderdelen, en dat is natuurlijk helemaal niet erg. Ik was Squla al een paar tegen gekomen op Social Media en televisie. En regelmatig dacht ik: ‘Dat is echt wat voor Nina!’. Zo kunnen we haar goed voorbereiden op de basisschool, en leert ze terwijl ze even op de tablet zit. We hebben Squla eerst voor 1 maand aangeschaft om het te bekijken, maar nu hebben we een abonnement voor een jaar genomen.

Kijken jullie mee?

Squla

Jullie hebben het vast al wel door, wij zijn zeker enthousiast! Doordat we eerst een maandabbonoment genomen hebben konden we alles even rustig bekijken, en natuurlijk kijken hoe Nina er op zou reageren. Gelukkig vond ze het erg leuk en ging er mee aan de slag. Wat we wel zagen was dat ze telkens dezelfde spelletjes ging doen (spelletjes over dieren uiteraard…) dus hebben we vaste momenten op een dag dat we even Squla gaan spelen. Ik zoek dan als eerste een spelletje uit, en als ze die heeft gehaald mag ze zelf een spelletje uitzoeken. Dit werkt echt erg goed!

Categorieën

Squla

Squla

Peuters

Er zijn voor Peuters drie categorieën: Rekenen (Getallen en Meten en Maten), Taal (Lezen, Woordenschat en Kijk & Luister) en De Wereld (o.a Dieren, Seizoenen, School, Beroepen en Mijn lichaam).

Squla

groep 1

Voor groep 1 zijn de categorieën hetzelfde maar hebben ze er ook Engels (Colours, Shapes and sizes, My home, My body en Animals) bij. De subcategorieën zijn wel behoorlijk uitgebreid, zo heeft Rekenen bijvoorbeeld ook ‘Vormen en kleuren’, ‘Getallenlijn’ en ‘Meer, minder, evenveel’. Taal is uitgebreid met filmpjes en De Wereld heeft ook een aantal nieuwe categorieën.

Squla

Groep 2

Voor groep 2 is de categorie Engels helemaal anders zo zijn er nu spelletjes over: Seasons, Food, Numbers, Clothes en At the zoo. Voor Rekenen, Taal en De Wereld lopen groep 1 en 2 wat door elkaar. Alle spelletjes staan verdeeld onder een moeilijkheidsgraad, dit staat vermeld door middel van sterren. Groep 1 en 2 is natuurlijk de kleuterklas, en de ene kleuter is nog echt aan het spelen terwijl de andere kleuter eigenlijk meteen door wil naar groep 3. Zo kun je de spelletjes aanpassen door te kijken naar de sterren. Ik merk nu wel dat er bij groep 2 toch wel wat spelletjes toegevoegd worden die niet bij groep 1 staan, gelukkig maar want anders zou Nina straks groep 2 niet hoeven doen als alles is ‘uitgespeeld’!

Squla

Squla

Squla

Meekijken

Als ouders kun je ook een account aanmaken en kun je precies meekijken met wat je kind allemaal doet. Zo kun je dus ook alle scores bekijken, en precies zien met welke opdrachten hij of zij nog wat moeite heeft. Ook kun je doelen instellen (bijvoorbeeld 30 minuten taal opdrachten maken) en als dit gehaald is krijgt het kind hier muntjes voor. De muntjes kunnen ingeleverd worden tegen allemaal leuke cadeautjes. Zo zijn er avatars, knutselwerkjes, pennen en tassen. Maar ook cadeaubonnen van de bioscoop, Bol.com of Hema! Een leuke stimulans natuurlijk, vooral als de kinderen iets ouder zijn. Ik vind het een groot voordeel dat je achter de schermen precies mee kunt kijken, en iedere week een rapport ontvangt. Zo kan ik goed inschatten welke spelletjes ik Nina kan laten doen om nog eens goed te oefenen.

Squla

Wij hebben Squla nu bijna 2 maanden en het is me al een paar keer opgevallen dat er nieuwe spelletjes tussen de categorieën staan. Ze blijven dus regelmatig vernieuwen! Erg leuk voor de kinderen, meer uitdaging, maar natuurlijk ook voor de ouders. Het is natuurlijk wel een bedrag wat je uitgeeft, en dan wil je wel dat het werkt, blijft vernieuwen, en het je kind blijft prikkelen.

Kortingscode

Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Je kan een aantal spelletjes gratis uitproberen! Als je Squla aan wil schaffen heb ik een leuke kortingscode voor jullie: UCSQW

Gebruiken jullie ook de app Squla?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge