#SOSfamilietag – 10 vragen over mijn familie

Vandaag is het tweede kerstdag, zit iedereen gezellig bij familie? Of gaan jullie een dagje weg? Wij gaan vanmiddag nog even gezellig bij een tuincentrum hier in de buurt kijken, en vanavond lekker eten met mijn ouders en broertje. Omdat kerst meestal gevierd wordt met familie vul ik voor jullie de familietag in.

Wat is de #SOSfamilietag?
In de decembermaand staat familie centraal. Helaas heeft niet iedereen een fijne familie om de feestdagen mee door te brengen. Laura werkt 1 dag in de week voor SOS kinderdorpen en bedacht samen met hun deze #SOSfamilietag. 10 vragen, om even te beseffen wat een heerlijk familie ik heb.

Dit zijn de 10 vragen:

Kun je jouw familie omschrijven?
Ik kom uit een ‘gemiddeld’ gezin voor Nederlandse begrippen. Een vader, moeder en broertje. Ik zeg inderdaad Nederlandse begrippen, want in het dorp waar ik woon was (vooral wat jaren geleden) het heel ‘gewoon’ om meerdere kinderen te hebben. Ik ben opgegroeid met hele lieve opa’s, oma’s, oom’s en tante’s. Mijn familie zie ik meerdere keren per maand en er is erg leuk contact mee!

Beschrijf in één woord wat familie voor jou betekent.
Gezelligheid

Hoe vaak zie jij jouw familie?
Mijn man en dochter natuurlijk dagelijks. Mijn moeder meerdere keren per week en mijn vader en broertje ongeveer 1a2 keer per week.

Wat maakt jouw familie bijzonder?
We zijn creatief, actief en ondernemend!

Wat is je verdrietigste familieherinnering?
Mijn opa’s, oma’s en tante moeten we helaas al een aantal jaren missen, vooral op bijzondere dagen en periode’s in het jaar mis je hun het meest.

Mijn vader, moeder en broertje op onze trouwdag

Wat is jouw mooiste familieherinnering?
De geboorte van onze dochter Nina. Wat dat doet met ons, maar ook met de familie is onbeschrijfelijk!

Wie uit de familie laat jou het meest lachen?
Als ik er aan denk moet ik al lachen: mijn broertje Erik!

Hebben jullie een geliefd familierecept?
De gerookte zalm van mijn vader, de gehaktballen van mijn moeder en sinds een paar jaar mag ik de lasagne van mijn schoonmoeder kennen! Gelukkig kan mijn man die ook heel goed maken… 🙂

Wat zou jij in 2017 het liefst met de familie willen doen?
Nog een keer samen op vakantie, dat is echt genieten!

Wat is jouw familiewens voor 2017?
Veel liefde & gezondheid.

Hebben jullie een fijne familie?

Geef een reactie

CommentLuv badge