Sinterklaas intocht Urk

Zaterdag 19 november is het eindelijk zo ver! Dan hoopt Sinterklaas samen met zijn pieten om 17.00 uur de haven van Urk binnen te varen. Dit zal gebeuren aan de Burgemeester J. Schipperkade. Alle pieten zijn al druk bezig met pepernoten bakken en cadeau’s inpakken, ze gaan er een groot feest van maken! Het gezellige programma op de haven start om 16.00 uur met diverse activiteiten.

Avondintocht
Inderdaad, ook dit jaar komt Sinterklaas om 17.00 uur de haven van Urk binnen varen, in het donker! De pieten hebben beloofd om veel lichtjes op te hangen op de boot, en ook het haventerrein wordt gezellig verlicht. De kinderen mogen tijdens de rondgang samen met alle pieten achter de Sinterklaas aan lopen. Alle kinderen mogen lampionnen en lichtjes meenemen!
Ook dit jaar een komt de speciale pieten showband mee op de boot. Zij zullen de leukste sinterklaasliedjes spelen en er een gezellige boel van maken. Na de activiteiten op het haventerrein wordt er een leuke route gelopen door Urk. Waar de route langs gaat vind je op www.suunterklaos.nl. De burgemeester rijdt samen met de hoofdpiet mee op de pietenwagen. De optocht bestaat uit verschillende karren, fietsen, een rijdende schoen, caravan, heel veel zwarte pieten en noem maar op! Natuurlijk is Americo ook mee gekomen uit Spanje.

Het belooft dit jaar weer een groot spektakel te worden! Wil je meer informatie over de intocht kijk dan op www.suunterklaos.nl

Sinterklaasintocht
Urk | Sinterklaas avondintocht 2015

Urker sinterklaasjournaal
Dit jaar komen er 5 afleveringen van het ‘Urker sinterklaasjournaal’. Vorig jaar zijn de uitzendingen geweest over ‘Slimme Henkie’, dit was een groot succes! Wat gaat er dit jaar gebeuren? Kan de intocht op Urk wel doorgaan? Kijk vanaf maandag 14 november t/m vrijdag 18 november iedere dag naar het ‘Urker sinterklaasjournaal’ via www.suunterklaos.nl.

Gaan jullie naar een Sinterklaas intocht? Welke?

cropped-Irma_handtekening.png

3 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge