Review | Groene kleimasker – Erica

Op Instagram las ik een berichtje van Malou van Blondeblossom. Haar vraag was voor wie zij een keer een gastblog mocht schrijven. Natuurlijk mag dat voor mij! Ze gaat het vandaag hebben over een kleimasker die ze heeft gekocht bij Erica. Lezen jullie mee met Malou?

Malou: Vorige week was ik een dagje in Amsterdam en natuurlijk móet ik dan even naar de winkels op het Centraal Station. Bij de Erica zag ik dat er een aanbieding was voor de kleimaskers: een tube van 100 ml kostte slechts €3,95. Eigenlijk houd ik niet zo van maskertjes – de groene klodders die vooral op je shirt vallen en het drama als er wat in je oog komt, levert meer stress op dan dat het echt ontspannend werkt –, maar voor een keer besloot ik het mee te nemen. Benieuwd wat ik van het masker vind?

groene-klei-masker-achterkant

Het masker komt van Erica en dus kan je verwachten dat het natuurlijke producten bevat. De ingrediëntenlijst zegt mij niet verbijsteringwekkend veel, maar ik heb het idee dat er weinig kunstmatige stoffen in zitten. Wel ben ik een beetje verbaasd dat er alcohol in het masker zit, omdat het een masker is voor de gevoelige huid.

erica

Het masker is echt kakigroen en heeft een redelijk dikke substantie, zoals je kunt verwachten van een kleimasker. Het ruikt verbazingwekkend lekker, het doet me ergens een beetje denken aan avocado. Ik kan de kleur verder niet echt beschrijven, maar je hebt in elk geval niet het idee dat je een moeras op je gezicht gaat smeren.

malou

Hopsa, lekker confronterend. Jullie hebben mij waarschijnlijk nog nooit gezien en daar ben ik dan meteen met camouflagekleuren op mijn gezicht. Zoals je kunt zien is het masker (redelijk) aangebracht zoals je kunt zien in reclames, wat voor mij een groot pluspunt is. Niet omdat ik graag wil dat mijn masker symmetrisch is aangebracht, maar omdat het betekent dat het heel makkelijk aan te brengen is. Je smeert het op je gezicht en het blijft gewoon zitten, zonder dat er klodders in je nek, haren, ogen of op je tenen komen. Heerlijk! Eindelijk een ontspannend masker.

Het masker trekt niet echt in en wordt ook niet hard. Wel wordt het redelijk warm op je gezicht, wat ik persoonlijk heel fijn vind. Na een tijdje voelt het niet zo fijn meer, maar volgens mij is dit gewoon het teken dat het masker er lang genoeg op zit. Het masker gaat er gelukkig heel makkelijk af, met twee halen met een washand was het grootste deel er al af (wederom zonder lekkage!).

voor-na

Dan het resultaat! Links ben ik voordat ik het masker had gebruikt, en rechts vlak erna. Links heb ik mijn gezicht alleen schoongemaakt met rozenwater en rechts heb ik naast het masker Clinique Liquid Facial Soap en crème gebruikt. Zien jullie een verschil? Ikzelf geloof ik wel, ik lijk minder rood! Ik voel in elk geval een heel duidelijk verschil; mijn huid voelt erg zacht en diep gereinigd aan. Normaal gesproken heb ik altijd wel wat droge, trekkerige plekken rond mijn mond, maar die zijn nu ook weg!

Ik ben enorm tevreden over dit masker; het heeft een heel fijn resultaat en is erg makkelijk in het gebruik. Erica heeft ook een rode kleimasker voor de normale tot vettige huid en allebei de maskers – groen en rood – kosten normaal gesproken €5,95 voor 100 milliliter.

Gebruik jij wel eens een kleimasker? Heb je die van Erica al geprobeerd?

Liefs!

3 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge