Recept: Noedels met broccoli en veggie kipstukjes

Ik denk dat we allemaal wel van lekker eten houden. Maar af en toe gezond kan natuurlijk ook geen kwaad! Toch is het een grote uitdaging om iedere dag weer iets anders, en gezonds te bedenken. Vandaag hebben we een blog van Karin. Ze heeft Noedels met broccoli en (veggie) kipstukjes klaar gemaakt, het recept wil ze graag met ons delen.

Kijken jullie mee?

Karin | Ik ben Karin Schrijver en moeder van een prachtige puberzoon Robin. Ik ben al jaren bezig met eten en hoe ik mijn lichaam betere brandstof kan geven. Ik had namelijk erg last van PDS, was altijd moe, had elke dag een opgeblazen buik en veel krampen. Daarnaast voelde ik me down, depressief en was ik altijd bezig met wat een ander van mij vond. Dat moest anders kunnen dacht ik, en ik startte mijn health & happiness ontdekkingsreis. Inmiddels weet ik prima wat mijn lichaam wel fijn vindt. Ik voel me vol energie, lach weer en doe waar mijn hart van gaat dansen! Ik ben nu fulltime health & happiness lifestyle coach en begeleidt (hoog)gevoelige vrouwen, om hun leven vanuit zelf- liefde, -respect en acceptatie te gaan leven. Op mijn eigen manier geef ik aandacht aan mind, body & soul door middel van o.a. free challenges, online trainingen en live masterclasses. Op mijn website deel ik middels blogs en vlogs recepten, inspiratie en tips voor een healthy & happy lifestyle.

Noedels met broccoli en veggie kipstukjes

Noedels met broccoli en veggie kipstukjes voor twee personen
Dit recept is glutenvrij en vrij van toegevoegde (geraffineerde) suikers

Ingrediënten:

300 gram Thaise rijst noedels van zilvervliesrijst
1 stronk broccoli
100 Gram gesneden champignons
Scheutje ketjap manis (merk Inproba)
Vegetarische kipstukjes (De vegetarische slager)
Handje cashewnoten
Scheutje olijfolie

Keuken supplies:

Snijplank
Mes
Vork
Pan
Wok

Bereiding:

Snij de broccolistronkje van de steel en leg ze in een pan met water. Breng dit aan de kook en laat circa 5-8 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Prik er even met je vork in om te voelen hoever de stronkjes zijn. Het water afgieten en de broccoli stand by laten staan.

Tijdens het koken van de broccoli snij je de vegetarische kipstukjes in kleinere blokjes.

Zet de waterkoker aan of gebruik de warme pan van de broccoli en vul deze met water. Laat het water koken en zet het dan uit. Voeg de noedels aan het gekookte water toe en laat ze daar een paar minuten in liggen tot ze gaar zijn. Bekijk de bereidingswijze op de verpakking, dit kan per merk verschillen.

Noedels met broccoli en veggie kipstukjes

Zet je wok op het vuur en laat hem warm worden, giet er dan een scheutje olie in gesneden champignons. Wok ze even tot ze lekker gebakken zijn en voeg dan de broccoli en vegetarische kipstukjes toe. Als laatste voeg je nu de afgegoten noedels, de cashewnoten en een scheut ketjap manis toe. Wok het geheel door elkaar zodat alles zich goed mengt met elkaar.

Je heerlijke Thaise noedels met broccoli en veggie kip is klaar om van te smullen. Je kunt dit gerecht als diner eten, wat je over houdt kan in de diepvries of eet je de volgende dag als lunch.

Liefs Karin

Bedankt voor het recept Karin!

Wat eten jullie graag?

irma

5 Comments

  • Lekker recept en wat goed day je zo op zoek bent gegaan naar wat goed is voor jouw lichaam. Ik maak hier vaak iets met broccoli want dat lust iedereen in huis.

  • heerlijk recept! En lijkt me inderdaad gerecht dat je snel op tafel hebt na een drukke werkdag.

  • Ik ga het zeker eens uitproberen, maar daar wij niet vegetarisch zijn, denk ik dat we het met gewone kip uitproberen.

Geef een reactie

CommentLuv badge