Q&A #1 | Bloggen, boeken, Nina & dromen

Op mijn Instagram account heb ik een foto geplaatst waar jullie vragen onder konden stellen. Dit mocht een vraag over mijzelf zijn, maar ook over Nina, ons huis, ons eten eigenlijk alles wel! Ik heb een aantal vragen uitgezocht, en vandaag is het tijd om ze te gaan beantwoorden!

Kijken jullie mee?

Hoe/waarom ben je begonnen met bloggen
In 2016 liep ik al een tijdje met de gedachten om een blog te starten. Maar wat wilde ik precies? Ik wilde me niet op één onderwerp concentreren, maar eigenlijk gewoon een leuk inspiratie platform zijn met een persoonlijk tintje. In september zei mijn man: ‘doe het gewoon, als het niet lukt kun je altijd nog stoppen’. En zo ben ik eigenlijk begonnen! Mijn eerste artikelen gingen over Hoeve Hommerich waar we op vakantie zijn geweest en een review over GaiaZOO. Zo is het balletje gaan rollen, en ben ik nog niet van plan om te stoppen!

Wat vind je het leukste en het minst leuke aan bloggen?
De minst leuke kant is toch echt wel het administratieve deel, tenminste dat vind ik! Het schrijven en het fotograferen is natuurlijk het allerleukste, maar de administratie bijhouden, facturen maken en het nabellen en mailen is toch wel het minst leuke.

Zou je van je blog je werk willen maken?
Op dit moment ben ik (zoals ze dat zo leuk noemen) een ‘thuisblijf-moeder’. Maar daarnaast heb ik dus mijn blog. En eigenlijk begint het al een beetje op een (bij)baan te lijken, er komen hartstikke leuke opdrachten binnen, en ik heb leuke contacten met bedrijven en opdrachtgevers. Dit zou ik zeker willen uitbreiden!

Wat is jou ultieme blogtip?
Phoe, dit is een goeie vraag! Ik vind vooral dat je moet doen wat je leuk vind. Wil je geen verplichtingen hebben en je blog echt als hobby houden? Vooral doen! Als je wil groeien zou ik consequent artikelen plaatsen met leuke (eigen) fotografie. Leuke social media kanalen zoals Instagram en Facebook helpen daar natuurlijk hartstikke goed bij.

Waar doe je inspiratie op voor je blogs?
Eigenlijk de hele dag door! Als ik door het dorp loop, als ik een tijdschrift lees, als Nina iets heeft uitgespookt of als ik op Pinterest aan het neuzen ben. Overal doe ik inspiratie op!

Annic Duis

Wat is je favoriete boek met betrekking tot het ondernemen?
Ik haal veel inspiratie uit het boek van Annic: Masterclass Ondernemen. Maar als ik iets wil weten over alle weten en regels lees ik altijd in het boek van Charlotte’s Law: Wetboek voor bloggers. Er staan nog wel een aantal boeken op mijn verlanglijstje, zoals het Grammie magazine van Amber. Om mijn planningen te maken gebruik in de Mascha planner, die vind ik echt heel fijn werken!

Welke fase van Nina die nog komen gaat kijk je naar uit?
Eigenlijk geniet ik van elke fase! Op dit moment is ze erg aan het groeien, niet alleen in de lente maar ook in haar ontwikkeling, en dat vind ik toch ook wel erg leuk!

Wat is je grootste droom?
Phoe dit vind ik eigenlijk nog wel de moeilijkste vraag! Mijn droom is om gezond(!) met ons gezinnetje en verdere familie de toekomst in te mogen gaan en te genieten van het leven!

Bedankt allemaal voor jullie vragen, ik vond het erg leuk om jullie vragen te beantwoorden! Hou vooral mijn social media kanalen in de gaten, want in de toekomst zou ik dit absoluut vaker willen doen.

Willen jullie vaker een Q+A zien?

irma

 

Dit artikel bevat affiliate links

 

2 Comments

  • Eerste keer dat ik een artikel van je lees :). Zo leuk dan een Q&A, dan leer je de blogger wat beter kennen, hihi!

    • Wat leuk dat je een kijkje op mijn blog kwam nemen Anne, wie weet tot een volgende keer 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge