Oranje boven…! | Koningsdag tag

Haal de oranje vlaggetjes, ballonnen, smink en pruiken maar weer uit de kast, en begin het Wilhelmus maar vast te zingen. Volgende week is heel Nederland weer oranje gekleurd, 27 april is het Koningsdag! Volgende week vrijdag wordt Koning Willem Alexander 51 jaar, en dat gaan wij natuurlijk uitgebreid vieren. Nathalie van volgmama bedacht de Koningsdag Tag en via Ingrid werd ik getagd zodat ik hem ook mocht invullen! Ik beantwoord de vragen over deze feestelijke dag.

Kijken jullie mee?

Wat is je aller leukste herinnering aan Koningsdag?
Vooral toen ik een jaar of 7/8 was mochten we een spijkerbroek helemaal verknippen en versieren, gingen we op de rommelmarkt staan en ‘s avonds naar de showband. Dat was altijd een prachtige dag! Het gekke is dat het toen eigenlijk ook altijd mooi weer was op Koningsdag. Het was altijd hartstikke gezellig!

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?
Iedereen is buiten te vinden, is vrolijk en in een goed humeur. Er zijn veel leuke activiteiten te doen en de dag vliegt om! Vooral voor kinderen is er die dag natuurlijk genoeg te doen, en als de kinderen genieten dan genieten de ouders ook!

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?
Zelf doe ik dit niet meer, maar als kind, maar ook als tiener tijdens het stappen deed ik dit zeker! Nu vind ik het wel hartstikke leuk om Nina een oranjeshirt aan te trekken, met leuke accesoires zoals een oranje haarbandje.

Rommelmarkt

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?
Nina zit op dit moment op de Peuterspeelzaal, ik weet niet of zij ook meedoen met de Koningsspelen. Alle basisscholen hier in het dorp doen wel mee.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?
Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger samen met mijn ouders altijd op de rommelmarkt stond. Al vroeg in het jaar begonnen we met het verzamelijk van onze ‘rommel’, en ik vond het ook echt leuk! Nu ga ik wel altijd zelf naar de rommelmarkt toe, maar ik wacht nog even totdat Nina iets ouder is en dan gaan we vast zelf ook weer staan!

Oranjebitter of een oranje tompouce?
Een echte oranjesoes van de bakkers hier uit het dorp! Dan wil je nooit meer iets anders…

Soes

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?
Als het echt heel hard regent dan slaan we de rommelmarkt denk ik over want dan zullen er ook niet veel kraampjes zijn. Dan gaan we ‘s morgens naar het Koningspaar op televisie kijken en lekker rustig aan doen. Maar het regent vast niet de hele dag dus we kunnen best even het dorp in en naar de showband!

Het leukste oud Hollands spelletje?
Het is natuurlijk al weer even een tijdje geleden dat ik oud Hollands spelletjes heb gespeeld, dit was op de basisschool. Maar ik weet nog dat ik zaklopen en koekhappen altijd wel erg leuk vond! Dit zijn ook spelletjes die erg leuk zijn om te kijken.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?
Ja, meestal kopen we een lot met Koningsdag en Oudjaar.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koningin mocht zijn?
Ha dit is een leuke vraag! Ik denk dat ik eerst zo’n grote jurk in zou gaan ruilen voor een spijkerbroek en dan het hele huis eens uitgebreid zou gaan bekijken. Zijn jullie ook niet nieuwsgierig wat er allemaal in die kamers, kasten en laadjes te vinden is? 😉

Ik hoop dat jullie de tag leuk vonden om te lezen. Ik vraag SuzannaKayleeHendrieJeanine en Joanne om deze tag ook in te vullen. Heb ik je niet getagd maar wil je hem wel invullen? Dat mag natuurlijk! Ik zou het dan wel leuk vinden als je mij even in jou artikel tagt.

Hoe vieren jullie Koningsdag?

irma

 

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

2 Comments

  • Bedankt Iris,

    Ik heb hem zojuist geschreven en morgen gaat hij online. Daarna weet je ook wat ik zou doen als ik 1 dag koning was en wat mijn favoriete oud-hollandse spelletjes zijn (-:

Geef een reactie

CommentLuv badge