Op vakantie met… Michal!

Vorige week is er geen artikel uit de serie ‘Op vakantie met…’ online gekomen, want toen was Nina jarig! Maar twee weken geleden heb je kunnen lezen over de vakantie van Lisette. Zij is samen met haar man en kinderen naar Curacao geweest en heeft daar een heerlijke vakantie gehad. Vandaag verteld Michal over haar vakantie naar New York, samen met vier kinderen ging ze daar naar toe, en in dit artikel verteld ze hoe dit allemaal gegaan is.

Kijken jullie mee?

Michal | Mijn naam is Michal. Ik ben moeder van vier kinderen (13, 9, 7 en 4), woon in Rotterdam, werk (meestal) in Den Haag en blog op Reiswijzer kids&co over de reizen die ik maak en de dingen die ik onderneem met (en zonder) mijn kinderen. Afgelopen zomer (2017) ging ik met mijn kinderen naar New York. Eigenlijk was het plan om al in de zomer van 2016 naar Amerika te gaan. Om een stedentripje New York – en een bezoek aan mijn broer en zijn vrouw die daar wonen – te combineren met een paar weken rondtrekken door Midden-Amerika.

Een fantastisch plan dat nooit werkelijkheid wordt omdat mijn toenmalige partner begin 2016 besluit dat hij niet met mij verder wil. Het idee om naar New York te gaan met de kinderen verdwijnt naar de achtergrond, totdat rond Sinterklaas 2016 mijn broer en schoonzus de komst van hun eerste kindje aankondigen. Dat bericht zet de radertjes in mijn hoofd direct weer in werking. Want hoe leuk zou het zijn om in de zomervakantie van 2017 kennis te kunnen maken met de nieuwe baby…

In de weken die volgen wordt de druk langzaam opgevoerd. Mijn broer en zijn vrouw zijn van plan na de geboorte van de baby zes weken lang een groot huis te huren ten noorden van New York, waar ze bezoek kunnen ontvangen omdat hun eigen appartement in de stad daar te klein voor is. Een huis waar iedereen – zij het na elkaar – welkom is. En dus volgt al snel de vraag of ik kan laten weten of ik wil komen en wanneer… Na een paar weken waarin ik hevig twijfel en heen en weer geslingerd word tussen gevoelens, besluit ik toch naar Amerika te gaan. Twee weken, samen met de kinderen. Ik boek vluchten, huur een auto en bereid me zo goed mogelijk voor op wat komen gaat.

Brooklyn-Bridge

De meeste mensen die ik vertel over mijn vakantieplannen vinden het ‘stoer’ dat ik alleen met vier kinderen naar New York ga. Maar toch proef ik vaak ook iets van ‘het is maar wat je leuk vindt’ of ‘jij liever dan ik’. Ik trek het me niet aan. Natuurlijk vind ik het ook spannend, maar meer nog heb ik ontzettend veel zin in deze bijzondere vakantie. En ik heb er bovendien alle vertrouwen in dat het goed gaat.

Eind juli is het zover. Na een voorspoedige vlucht – met een best wel korte overstap op London Heathrow – komen we aan in New York. Het is 8 uur lokale tijd, maar voor ons al midden in de nacht. Een yellow cab brengt ons naar het appartement van mijn broer in Brooklyn. Hier mogen we de eerst week logeren omdat zij zelf in dat huurhuis Upstate zitten! Het is een fijn huis op een fijne plek. En ik voel me bijna een local als ik naar buiten stap en bij één van de leuke koffiezaakjes om de hoek een cappuccino haal voordat we op pad gaan. Het is dat ik vier kinderen bij me heb, anders had ik er misschien voor door kunnen gaan.

Van tevoren heb ik met mezelf afgesproken dat ik niet teveel wil doen, dat ik er vooral wil ‘zijn’ en dat het leuk moet zijn voor de kinderen. Gelukkig is dat prima te combineren in New York! We verkennen de stad, bezoeken parken, Governors Island, verschillende waterspeeltuinen, een museum en nog veel meer. Hoogtepunt is zonder twijfel Times Square; wat een belevenis! We reizen met de metro, de boot, een alcoholvrije bierfiets en de benenwagen. Echt, we wandelen wat af! Er is zoveel te zien onderweg, dat de kinderen niet eens in de gaten hebben dat ze hele einden lopen. We genieten volop met z’n vijven. Het is prachtig weer, New York is fantastisch en we hebben het heel gezellig samen.

Woodstock

Na een week brengt een taxi ons naar vliegveld Newark waar ik onze huurauto in ontvangst neem. De kinderen zijn in hun nopjes met zo’n grote auto. Ik vind het nog wel even spannend om in de wirwar van snelwegen rond New York de juiste te vinden. Maar het lukt en twee uur later arriveren we bij mijn broer en zijn gezin voor een familiereünie.

Het huis dat mijn broer gehuurd heeft, ligt in de Catskills; een prachtige bergachtige regio met veel natuur, watervallen, schattige dorpjes en leuke attracties. Net als in New York trekken we er ook hier elke dag op uit. We wandelen verschillende (korte) routes, gaan naar strandjes, eten ijsjes en American pancakes, kijken rond in dorpjes, bezoeken een geweldig leuk brandweermuseum en de grootste kaleidoscoop ter wereld. Kortom, we hebben ook hier een fantastische tijd.

Voor we het weten, zit het er alweer op… We rijden terug naar Newark, leveren de auto in en stappen op het vliegtuig terug. We hebben er geen van allen zin in. Want wat hadden we het leuk in Amerika en wat hebben we veel leuke dingen gedaan. En belangrijker nog, wat ging het goed met z’n vijven! Met gepaste trots en een tevreden gevoel kijken ik (nog steeds) terug op onze vakantie in Amerika. Wat ben ik blij dat ik gegaan ben, want die twee bijzondere weken quality time met de kinderen neemt niemand me meer af!

Wil je meer weten over mijn bezoek aan New York, lees dan het blog: In je eentje met vier kinderen naar New York; zo deed ik het.

Groetjes, Michal

Wauw, wat super tof dat je met de kinderen naar New York bent gegaan Michal!

Zijn jullie al eens in New York geweest?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge