Op vakantie met… Jolien!

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over de prachtige vakantie van Jan & Helma. Zij zijn op vakantie geweest naar Zuid-Afrika en hebben daar verschillende dingen gedaan. Vandaag verteld Jolien over haar backpack avontuur door Indonesië. Van een tour door de rijstvelden tot vulkaantochten en van zwemmen met dolfijnen tot surfen op Bali. Jolien verteld jullie er graag meer over!

Kijken jullie mee?

Jolien | Ik ben Jolien Kramer ik ben 24 jaar oud en woon op Urk. Drie jaar geleden ben ik met (mijn inmiddels verloofde) Jan 3 weken op backpack vakantie geweest in Indonesië. Via Kilroy hebben wij deze reis geboekt incl. vliegtickets. Naar deze reis hebben we helemaal niet zo lang hoeven zoeken. Kilroy is erg duidelijk in zijn prijzen en wat je ervoor krijgt, je kan dus precies je reis zo uitzoeken zoals jij het wilt. Wij hebben gekozen voor de YOLO Java to Bali tour en daar achteraan hebben we nog een week in een surfkamp gezeten op Bali. Wauw wat was dat een droom! YOLO betekend trouwens dat het een soort jongerenreis is. De jongste die mee kan is 18 en de oudste 35 en het is een internationale groep. Dat is trouwens echt heel erg leuk! Je leert zo heel veel culturen kennen. Buiten de vliegtickets om zitten ook alle hotels (en die zijn heel goed), ontbijt, touringbus met airco & excursies bij de prijzen inbegrepen.

We wilden allebei graag naar Indonesië om de cultuur te leren kennen en natuurlijk het prachtige landschap te bekijken. Dus we waren er snel uit dat we naar Indonesië zouden gaan. We zijn een paar keer in Amsterdam langs geweest op het kantoor van Kilroy om alles uit te zoeken en te bespreken. We zijn begonnen in Jakarta en toen in 15 dagen geëindigd in Sanur op Bali. En daar achteraan hebben we nog 8 dagen in een surfkamp op Bali gezeten.

De vliegreis zelf was lang vond ik, we hebben 13 uur moeten vliegen van Schiphol naar Kuala Lumpur en toen nog een korte vlucht naar Jakarta. Die vlucht was wel even heftig. Want net zoals de vliegtuigramp een jaar daarvoor vlogen wij ook met Malasian Airlines van Schiphol naar Kuala Lumpur en ook al was het niet helemaal dezelfde route omdat die om veiligheidsredenen aangepast was voelde het toch heel erg raar om ook die vlucht te maken met dezelfde vliegtuigmaatschappij.

Indonesie
Dit zijn Jan en ik bij een rijstveld in Java. Het was heel erg interessant om dat te zien en te zien hoe rijst eigenlijk groeit en verwerkt word.

Onze eerste indruk van de locatie was erg druk, we kwamen aan in een miljoenenstad waar het overal stonk. Maar we zijn meteen verliefd geworden op het land en de mensen. Die avond hebben we ook gelijk onze groep ontmoet. Het was een heel erge leuke spontane groep waar we nu nog steeds vrienden aan over gehouden hebben. Daarna zijn we elke dag naar een andere plek gegaan. Het reizen was wel elke dag lang, we zaten bijna elke dag 8 uur in een bus of trein. Maar onze ras Indonesische gids (waarmee we nu nog steeds contact mee hebben) wist heel erg veel over ‘zijn’ land en liet ons ook tussen het lange reizen door van alles zien! Wat grappig was is dat onze tour guide een tijdje een guide was voor Nederlandse reizen. Hij kon dus wel een woordje Nederlands maar omdat het al zo lang geleden was wou hij dat Jan en ik Nederlands tegen hem gingen praten in plaats van Engels zodat hij weer beter werd in de Nederlandse taal.

We hebben zoveel gedaan: een tour door een koffieplantage, een tour door de rijstvelden, slapen in een gastgezin, vulkaantochten, zwemmen met dolfijnen en heel veel verschillende tempels bezoeken van alle verschillende geloofsovertuigingen. En van surfen op Bali tot bijna elke dag nasi en bami eten.

Het mooiste wat ik ooit gezien heb is de zonsopgang om Mount Bromo (zie uitgelichte foto). Ongelofelijk hoe mooi de natuur kan zijn. Ik zou daar nog een keer heel erg graag naartoe terug willen het was net een droom…

Indonesie
Dit is een foto van onze groep onder aan de voet van een nog werkende vulkaan. Hier zijn we lopend naar het topje van de vulkaan gegaan.

Indonesië is echt een prachtig land! Het is zo jammer dat mensen alleen naar Bali gaan als ze op vakantie naar Indonesië gaan. Op Java zelf zijn er mensen die nog nooit een toerist gezien hebben en die echt nog heel ouderwets leven. En zo gauw je op Bali aankomt is dat voorbij. De mensen weten dat je toerist bent en dat je geld hebt en de prijzen schieten plots de lucht in.

Indonesie surfen
Dit is echt een ‘lucky’ shot. Hoe groot is de kans dat je allebei dezelfde golf pakt en dat daar ook foto’s van gemaakt worden!

Toen we op Bali kwamen sliepen we onze eerste twee nachten in een hotel met een buitendouche. Wat was dat heerlijk zeg! We hebben ook zoveel gezelligheid gehad met onze groep dat het jammer was dat de tour voorbij was. Het afscheid nemen was toch wel jammer… Je trekt 15 dagen 24 uur per dag met die mensen op en dan plots gaat iedereen weer terug naar zijn eigen leven. Jan en ik zijn door gegaan naar onze surfkamp waar we een eigen villa hadden. Dat ‘kamp’ zag er echt zo mooi uit. Twee grote zwembaden en iedereen was super relaxed. In de ochtend gingen we drie uur surfen en de rest van de middag waren we vrij om te doen wat we wilden. Ook boden ze yoga aan in de buitenlucht dat was ook heel erg lekker om te doen. Jan had het surfen al snel onder de knie wat bij mij wat moeilijker ging. Maar het is ons allebei gelukt om te blijven staan en aardig wat golven te pakken!

Ik weet niet wat het leukste was wat ik heb meegemaakt. Of het de locals uitdagen was om een wedstrijd te doen wie er met drank op het beste bierdopjes in een vat kon gooien, of zoveel nieuwe dingen te zien en te leren, of het leren surfen.. De hele reis is één groot feest geweest. Één grote herinnering die zo mooi is. Die zeker al het geld waard is om te doen!

Groetjes Jolien

 

Wauw Jolien, wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt!

Zijn jullie al eens in Indonesië geweest?

irma

11 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge