Mijn maand in foto’s

Vandaag laat ik jullie weer mijn maand in foto’s zien. Iedere laatste dag van de maand komt er een overzichtje met foto’s online, en inderdaad vandaag is het de eerste van Augustus. Maar aangezien er gister ook al een heel artikel online kwam heb ik het maar even verschoven naar vandaag. Juli was een hele wisselvallige maand met af en toe zon, en heel veel regen. De maand juli staat in het teken van: huishoudelijke klusjes, de kinderboerderij, de dierenarts en mijn verjaardag!

Kijken jullie mee?

Als ik met Nina bij mijn ouders kom wil ze altijd eerst even bij de schapen kijken. Zo ook deze eerste maandagmorgen van de maand juli. De schapen zijn allemaal geschoren en het verschil tussen de volwassen schapen en de lammetjes is weer een beetje te zien.

‘s Middags was ik lekker bezig met wat artikelen te schrijven, daar hoort natuurlijk een bakje koffie bij!

Woensdagmorgen 5 juli zou ik even met mijn moeder naar Emmeloord toe gaan. Ik wou graag nieuwe gympen voor Nina kopen en ook nieuwe sandaaltjes kon ze wel gebruiken. Als ik tegen Nina zeg dat ze haar jasje aan kan trekken en dat we weggaan rent ze eerst naar haar speelgoed om te kijken wat er meegnomen moet worden (stel je voor dat we jaren wegblijven natuurlijk). Dit keer besloot ze het bord van de duplo maar mee te nemen…

Nadat we in Emmeloord zijn geweest om nieuwe schoentjes te kopen hebben we bij mijn moeder nog even een bakje koffie gedronken. Toen Nina zo op het krukje zat met een Donald Duck boek zag ik opeens hoe groot (lang!) ze was…. slik…

En dit zijn haar nieuwe sneakers geworden! Ik vind ze echt super stoer! Ook heb ik nog leuke metallic roze sandaaltjes voor haar gekocht. Nina heeft alweer maat 25, ze heeft gewoon een maat overgeslagen!

Schoonmaakochtend! In onze woonkamer is een kast/bureau wat ik gebruik als werkplek, en deze plek mocht wel weer eens goed opgeruimd en schoongemaakt worden…

Ondertussen waren de schilders bezig om onze dakkapel bij te werken.

Vrijdagmorgen 10:00 uur: koffietijd!

Op vrijdag maak ik als lunch altijd een salade, dit keer had mijn vader kip gerookt dus dat was heerlijk!

Door alle regen stond de Annabel er niet meer zo mooi bij in de tuin. Ik heb een aantal bloemen afgeknipt en thuis neergezet, zo heb ik er toch nog plezier van!

Zaterdag 8 juli had Harm Hendrik heerlijk een vrije dag. Deze dag hebben we besteed met veel klusjes in de tuin. Harm Hendrik heeft de heg gesnoeid, en ik heb alles onder de overkapping schoongemaakt, een flinke klus!

Op zondag hebben we heerlijk met mijn ouders en broertje bij ons mosselen gegeten. Dat was lekker genieten!

Het was zulk mooi weer dat we ‘s middags even met Nina naar het strand hier op Urk zijn geweest.

Op maandagmorgen stond er weer een flinke wasmand klaar om te vouwen en te strijken. Dit doe ik altijd maar meteen ‘s morgens vroeg zodat het maar gedaan is.

Als lunch een lekker broodje met gebakken ei!

Naast onze voordeur staat veel hortensia’s die nu prachtig in bloei staan. Iedere keer als we weggaan moet Nina ze even aanraken en bekijken; ‘oooh mooi’!

Het was nog net geen vrijdag de 13e voor onze poes Simba. Toen ik ‘s morgens thuiskwam kwam meteen de buurman naar me toe. Simba lag bij hun achterin de tuin en kon niet meer lopen. Even later begreep ik dat ze geprobeerd had om via het raam die in kiepstand stond naar binnen te komen. Maar helaas was ze vast komen te zitten. De buren hebben haar er gelukkig uitgehaald en verder rustig laten liggen. Harm Hendrik is meteen met Simba naar de dierenarts gegaan, omdat ze haar achterpoten helemaal niet meer kon gebruiken. Gelukkig bleek het alleen een flinke kneuzing te zijn, en nu 2 weken later is ze weer helemaal de oude!

Op Netflix kwam ik de Aristokatten tegen, zo leuk dit keek ik vroeger ook op videoband! En zo leuk dat Nina dit ook een leuke film vind..

‘s Avonds hadden we vergadering over de sinterklaasintocht. We moesten even een aantal dingen op het haventerrein bekijken en zagen zo deze prachtige lucht.

Vrijdag de 14e kwam het artikel online over het limited edition zomerassortiment van Hema. Deze mango fruitsnoepjes waren bij mij heel snel op!

‘s Morgens ben ik even met mijn ouders naar de kinderboerderij in Emmeloord geweest. Dit is echt een succes! Een prachtige kinderboerderij met veel dieren, en een hele grote speeltuin. Alles ziet er heel verzorgd en netjes uit, hier gaan we zeker vaker naartoe!

Waar zouden ze het samen over hebben?

Als lunch had ik twee heerlijke broodjes uit de oven met ‘koude’ koffie.

Op zaterdag ging mijn vader paling roken, en ‘s middags mochten we komen proeven. Dan zeggen we natuurlijk geen nee!

Ook ik heb de nieuwe Magnum ijs beker geproefd. Ik heb alleen nog de ‘almond’ geproefd, maar deze vind ik wel heel lekker. Ik ben benieuwd naar de andere smaken!

Op maandag stond er een hele pagina in de plaatselijke krant over mij en mijn blog! Ik ben toch wel een beetje trots…

Er wordt hier al een paar dagen hard gewerkt om ook hier glasvezel aan te leggen, als het eerst maar zover is!

Van mijn schoonmoeder kreeg ik alvast mijn cadeau voor mijn verjaardag; een grote cactus!

Als je papa thuis komt met een doos met boodschappen is het natuurlijk hartstikke leuk om met de doos te spelen…

Op donderagavond ging ik heerlijk naar de kapper!

Vrijdag de 21ste kwam het artikel over Urk online, hebben jullie deze al gelezen?

Weer even schaapjes kijken…

Het AH moestuintje doet het goed! Er zitten al veel bloemetjes is de juffertjes in het groene gras.

Toby heeft een heerlijk plekje gevonden voor het speelhuisje van Nina om lekker languit te gaan liggen.

Op zondag gaat Harm Hendrik altijd koken, volgens mij weten onze poezen dat…

Woensdag 26 juli was er zomermarkt in het dorp, ik heb samen met mijn moeder even lekker gewandeld, wat was het mooi weer!

Op donderdag werd er onverwachts een groot pakket bezorgd! Deze prachtige zonnebloemen gaan vast zorgen voor wat meer ‘zonneschijn’.

Vrijdag 28 juli was mijn verjaardag! Ik ben 26 jaar jong geworden. ‘s Morgens is er visite geweest en verder was het eigenlijk een hele gewone dag. Harm Hendrik was gewoon aan het werk en ook ik moest nog wat artikelen afmaken (met een stukje taart). Wel is er een leuke winactie online gekomen, je kan vandaag nog meedoen!

Zaterdag vierde ik mijn verjaardag ‘echt’. Harm Hendrik kwam rond 13:00 uur uit zijn werk en we namen als lunch lekker patat met scholfilet!

Van Harm Hendrik had ik al een mooi bos bloemen gekregen. Zo kon ik mooi even spelen met de mini macro-lens voor op mijn Iphone die ik van Viking heb gekregen.

‘s Morgens zag het er niet naar uit dat ik mijn verjaardag buiten kon vieren, het kwam met bakken uit de lucht. Gelukkig kwam rond 13:00 uur het zonnetje er door en konden we lekker naar buiten!

Bij Visspecialiteiten Baarssen hebben we salade’s en een hapjesschaal laten maken. Het was echt heerlijk!

Wat een gezelligheid!

Dit was voor mij de maand juli alweer. Wat hebben jullie afgelopen maand allemaal gedaan?

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge