Mijn maand in foto’s #06

Vandaag laat ik jullie weer mijn maand in foto’s zien. Iedere laatste dag van de maand komt er een overzichtje met foto’s online. Het is juni, halverwege het jaar 2017 alweer…Deze maand: Urkerdag, Pinksteren, vaderdag en nog veel meer!

Kijken jullie mee?

Urkerdag

De zaterdag van het eerste weekend van juni was het Urkerdag! Een gezellige dag waarbij een groot deel van de Urker bevolking in klederdracht loopt. Normaal in het dagelijks leven zie je dit bijna niet meer, dus het is altijd heel bijzonder om weer te zien. We zijn die morgen samen met mijn ouders naar het dorp gegaan en heerlijk gewandeld over de havens. Nina vond het ook hartstikke gezellig!

Zondag 4 juni was het Pinksteren. Een prachtige warme zondag, wat hebben we genoten van het weer en van elkaar! Harm Hendrik had makkelijk, maar heerlijk eten klaar gemaakt; gebakken aardappeltjes sla, en kip!

Pinksteren

s’Middags zijn we nog even naar mijn ouders geweest en heerlijk even naar de havens van Urk geweest. Nina vond het weer ook helemaal super en ging ook nog even door de tuin wandelen!

Maandag, tweede pinksterdag, hadden we eigenlijk niet zoveel zin om echt een ‘dagje weg’ te gaan. We hadden nog wat klusjes in en om het huis te doen, en Harm Hendrik wilde graag even bijkomen van wat drukke dagen in de winkel. ‘s Morgens zijn we even naar de Praxis / Gamma / Karwei / Kwantum geweest. Daar zag ik deze leuke stoelen! Ook de cactussen vind ik echt super leuk!

  

‘s Middags hebben we het verjaardagscadeau voor Nina van mijn broertje Erik in elkaar gezet!

En deze prachtige krans opgehangen. Daar schuin onder staat een klimroos, dat lijkt me geweldig samen als die wat gegroeid is en in bloei staat!

En in de middag werd natuurlijk meteen het nieuwe cadeau uitgetest!

Woensdag 7 juni hadden we opeens een of andere zomerstorm! De regen kwam met bakken uit de lucht! En ik zag het meteen al… de pioenrozen hingen troosteloos naar beneden…

Voor ‘s avonds had ik een heerlijke pasta met veel groente gemaakt, ik had wat groente apart gehouden zodat ik dat lekker door mijn gebakken ei kon doen voor de lunch!

Ik vond het toch echt wel zonde van de pioenrozen, dus ik heb ze snel naar binnen gehaald. Ik heb er zo nog heel lang van kunnen genieten!

Toen we donderdag 8 juni even op bezoek waren bij mijn tante had Nina besloten dat ze de deurstopper wel graag mee wilde nemen naar huis… Hij is ook echt wel leuk!

Er stond er een heel vrolijk pakket om mij te wachten! Dit vind ik echt leuk, dat mensen de moeite nemen om een pakket of product leuk in te pakken!

In dat vrolijke pakket zat deze prachtige jas van AGU, het artikel hierover kun je hier lezen.

Salade

Op vrijdag maak ik vaak een salade als lunch, dus ook nu! Een beetje van Spar, en een beetje van mezelf 😉

Op zaterdag de 10e was er een leuke fair hier op Urk bij de Beeldentuin. Het artikel hierover kun je hier lezen.

Van mijn ouders hebben we 3 planten gekregen voor in onze nieuwe achtertuin voor onze trouwdag. De plantjes waren nog klein en er zaten nog geen bloemen aan. Deze Lupine begint al goed te groeien, inclusief bloem!

Op de fair had ik bij Vrugteveen deze smoothie’s meegenomen om te proeven, vooral de groene (kiwi, limoen, spinazie en komkommer) is verrassend lekker!

Maandag 12 juni nam ik weer mijn favoriete ontbijtje!

En starte ik met de grote schoonmaak van de keuken!

Dinsdag 13 juni was het zover, Nina mocht een kijkje komen nemen op de Peuterspeelzaal! Samen met ons heeft ze daar gekeken & gespeeld en hebben wij wat informatie gekregen. Vanaf september / oktober gaat Nina 2 ochtenden naar de Peuterspeelzaal.

Help, wat word ze groot!

Harm Hendrik kon vandaag vrij nemen zodat hij even mee kon naar de Peuterspeelzaal. ‘s Middags gingen we aan de slag in de tuin tijdens het middagslaapje van Nina.

Het was een flinke klus!

Ook de hortensia’s komen al weer mooi in bloei, sommige planten wel wat minder door de vorst, maar er zitten overal knoppen en beginnende bloemen in!

Als het weer buiten wat minder is zetten we gewoon de tipi-tent in de kamer neer!

En als het wel mooi weer is vind Nina de bellenblaas opeens helemaal geweldig! Ook bij mijn ouders ligt er een, en dat weet ze maar al te goed! Dit keer moest mijn broertje even voor haar bellen blazen..

Vaderdag

Ook was het deze maand natuurlijk vaderdag! Ik had beneden de tafel helemaal klaar gemaakt met allemaal lekker broodjes en natuurlijk cadeau’tjes!

Toen we Harm Hendrik hadden wakker gemaakt dacht Nina nog even te gaan slapen op ons bed…

Een heerlijk ontbijt… met aardbeien!

Harm Hendrik kan gaan klussen!

Dit leuke vaderdag-shirtje (Daddy’s little girl) voor Nina heb ik gekregen van By Nelly’s.

Het was echt prachtig mooi weer vandaag, dus tussen de middag hebben we een hamburger van de barbecue gegeten, heerlijk!

‘s Middags kwamen mijn ouders nog even langs. Mijn vader moest zijn kleurplaat wel ophalen bij Nina want ze kwam echt niet uit het zwembadje…

Wat hebben we prachtige mooie zonnige dagen gehad deze maand! Heerlijk buiten spelen, en af en toe even uitrusten op het ligbed!

Ik had al een tijdje het idee dat ik graag een plant / boompje in de draadmand wilde die in onze woonkamer staat. En voor € 3,- liep ik er plotseling tegenaan! Ik vind het hartstikke leuk staan zo, wat doen jullie in deze draadmanden?

En deze keer mocht mijn vader zijn best doen met de bellenblaas!

Afgelopen weekend hebben we samen met mijn ouders en broertje heerlijk chinees gegeten. Gelukkig zaten we met z’n vijven aan tafel, en bleef dit ook zo. Dit is vaak wel anders als we afspreken samen te eten, door het diverse vrijwilligerswerk van mijn broertje en vader kan het zomaar zijn dat ze weg moeten.

Zucht, als ik de afstandsbediening kwijt ben moet ik tegenwoordig op de meest gekke plekken gaan zoeken… in de zandbak bijvoorbeeld…

Ook de tweede plant die we van mijn ouders hebben gekregen begint het goed te doen! Iemand enig idee wat voor plant dit is?

Dit vogeltje zag van de week zijn kans om binnen te vliegen toen ik even de voor- en achterdeur open had staan vanwege het benauwde weer. Ik kreeg hem zelf niet te pakken, maar gelukkig mijn vader wel!

Gistermorgen kwamen de Koning en Koningin naar Urk toe! Het was eerst de bedoeling dat ze met de boot zouden komen, of in ieder geval ging dit gerucht. Dus wij zaten, met koffie, klaar op de dijk. Al snel kregen we een berichtje van mijn vader dat ze toch met de auto kwamen dus hebben we gewoon onze stoeltjes omgedraaid, en konden we naar ze zwaaien. En ja, Maxima zwaaide terug!

Een filmpje van dit bezoek kun je hier vinden.

Hebben jullie ook zo’n leuke, warme en vrolijke maand juni gehad?

 

4 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge