Kokosolie: Een wondermiddel voor de mens

Kokosolie. Een product wat veel mensen thuis hebben staan, maar wat kan je er eigenlijk allemaal mee? Ik heb Laura gevraagd of ze dit aan ons zou willen vertellen. In dit artikel laat ze ons weten waar je dit product allemaal voor kan gebruiken, wisten jullie dat kokosolie ook een handig beautyproduct is?

Kijken jullie mee?

Laura | Dit is een artikel over alle redenen waarom kokosolie bij jou in huis zou moeten staan. Mijn naam is Laura en ik ben de auteur van de lifestyle blog “Billions of Lives”. In deze blog kan ik mijn passie voor schrijven, creativiteit en mening kwijt. Daarnaast wil ik vooral lezers inspireren met de onderwerpen waar ik over schrijf. Ben je al benieuwd? Neem dan een kijkje op mijn blog! Vandaag heb ik de eer om jullie lezers te boeien met een artikel over één van mijn meest onmisbare producten van het moment: kokosolie. Je kunt het gebruiken als haarmasker, om mee te koken, als body crème, gezichtscrème, lichte deodorant(basis), aftershave, kalmerende lotion, wimperserum en nog veel meer. Zelf gebruik ik het vooral in mijn haar en op mijn huid.

Maybe she’s born with it,

maybe it’s coconut oil.

De voordelen van kokosolie
■ Het is 100% natuurlijk, dus zonder schadelijke stoffen
■ Goedkoop (beauty)product
■ Het is gezond om in te koken, omdat de kooktemperatuur van kokosolie veel hoger is dan die van andere oliën, zoals olijfolie.
■ Je kunt het voor vrijwel alles gebruiken (zonder na te hoeven denken of het voor sommige dingen wel schadelijk is)
■ Zacht en natuurlijk voor mensen die last hebben van een erg gevoelige, rode en droge huid
■ Je kunt het gebruiken als massage olie
■ Gebruik het na het scheren, want dit is beter dan welke aftershave dan ook
■ Heb je even geen scheerschuim bij maar heb je wel kokosolie? Scheer niet droog of met alleen water, maar gebruik de kokosolie
■ Het heeft een lange werking. Het is wel wat vettig, maar dit zorgt er wel voor dat het enorm hydraterend en verzorgend is en ook langere tijd intrekt en blijft werken
■ Gebruik het in drankjes en eten, op een manier die jij fijn en lekker vindt

Kokosolie

Je hebt kokosolie en je hebt kokosolie
Er is allereerst een verschil tussen pure kokosolie en bewerkte kokosolie. Daarnaast bestaan er ontelbaar veel producten waar kokosolie als ingrediënt in zit. 
Mijn advies is om altijd zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken en om vooral te kijken naar de ingrediënten die een product bevatten. Ik gebruik zelf 100% natuurlijke, pure kokosolie in een pot. Deze kun je zelfs bij de supermarkt kopen, maar ook bij Holland & Barrett en online. Een pot kost ongeveer 4 euro in de supermarkt en ongeveer 8 tot 10 euro bij andere winkels. Dit ligt aan de herkomst, samenstelling, bewerking en concentratie van de kokosolie. Alle potten waar maar één ingrediënt, genaamd 100% kokosolie, in zit zijn de juiste potten om aan te schaffen. Onderstaande pot is degene die ik nu gebruik en deze is te koop bij de Albert Heijn, voor maar ongeveer 4 euro. Het is vaak erg lang houdbaar en je kunt er ook lang mee doen.

Kokosolie

Producten waar kokosolie in verwerkt zitten, zijn voor mij een “no go”. Dit zijn namelijk vaak producten waar ook genoeg andere ingrediënten in zitten die niet goed zijn voor de huid of het haar. Neem bijvoorbeeld de haarproducten van Andrélon Kokosboost. Deze producten geven het haar een zachte feeling, verzorgen het goed op het eerste gezicht en je wordt er misschien helemaal blij van. Maar in deze producten zitten ook parabenen, kleurstoffen, geurstoffen, siliconen en meer slechte en schadelijke stoffen. Gebruik kokosolie als haarmasker, naast het gebruik van een shampoo zonder parabenen en siliconen. Ik gebruik graag de “Natuurlijk puur” shampoo van Andrélon, zonder kleurstoffen, parabenen en siliconen.

Kokosolie

Kokosolie als haarmasker

Breng op de avond voor de ochtend dat jij je haar gaat wassen kokosolie in het haar aan. De kokosolie in de pot is bij kamertemperatuur nog vast van structuur, maar niet erg hard. Schraap met een mesje of met je vingers wat kokosolie eraf en wrijf dit even tussen je handen. Het zal dan vanzelf opwarmen en vloeibaar (olie) worden. Smeer de olie met beide handen door het haar, maar alleen in de haarlengte en de punten. Vermijdt de hoofdhuid, want deze kan te vettig worden. Laat dit er gewoon in zitten en slaap hiermee een nacht. De kokos zal in de ochtend erg veel zijn ingetrokken in het haar, waardoor je optimale verzorging hebt bereikt. Was het haar uit en zorg dat je alle olie resten er goed uit wast. Het haar voelt daarna zacht en vooral ook goed verzorgt aan. Vaak zie ik het verschil ook wel aan de punten. Deze zijn vaak minder droog en ogen minder dood.

Gebruiken jullie wel eens kokosolie?

X, Laura 

Billions of Lives
Blog

 

 

Facebook | Instagram | 
Twitter | Bloglovin

 

Bedankt voor je gastblog over kokosolie Laura!

irma

 

 

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

1 Comment

  • Ik gebruik regelmatig kokosolie. Ik reinig mijn gezicht er altijd mee, echt super fijn!!

Geef een reactie

CommentLuv badge