Kinderen kunnen vanaf nu veilig filmpjes kijken met YouTube Kids!

We herkennen het denk ik allemaal wel. Kinderen groeien in deze tijd op met tablets, telefoons, televisies en andere schermen. Maar we kunnen ze (helaas) niet de hele dag in de gaten houden. Kinderen vragen steeds vaker om de Ipad, en kunnen er meestal sneller mee overweg dan de ouders. Natuurlijk willen we wel dat ze er veilig mee omgaan, en dat ze geen dingen te zien krijgen die niet voor hun jonge oogjes bedoeld zijn. Gelukkig is nu YouTube Kids ook in Nederland verkrijgbaar!

Kijken jullie mee?

Ik heb het zelf regelmatig gehad met Youtube. Als Nina even op de tablet mocht ging ze meteen naar Youtube en keek daar bijvoorbeeld een filmpje van Peppa Pig. Maar aan de zijkant staan dan natuurlijk allemaal aanbevolen filmpjes. Voordat ik het wist zat Nina naar een filmpje te kijken van Peppa Pig die niet voor haar ogen bedoeld was. Laten we eerlijk zijn, als we de tablet geven aan onze kinderen blijven we er niet de hele tijd naast zitten. Bij ons thuis kreeg Nina vooral de tablet als ik aan het einde van de middag ging koken. Maar binnen twee klikken zag ze filmpjes die wij haar niet wilden laten kijken. Dat was het moment dat we besloten de tablet weer op te ruimen, en niet meer aan haar te geven. Als ze een filmpje wilde kijken mocht ze iets uitzoeken op Netflix of Videoland, en ging ze ‘gewoon’ kijken op de telvisie. Zo kon ze niet meer doorklikken!

Gelukkig is er nu YouTube Kids, en is het vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland. Deze app richt zich op kinderen van 0-13 jaar. Doordat je een profiel aanmaakt voor je kinderen kun je de leeftijd aangeven en komen de daarbij passende filmpjes in beeld. Ook kun je als ouders in het ouder account een tijdslimiet instellen, filmpjes en kanalen blokkeren en bijvoorbeeld de zoekfuntie aan- of uitzetten. Ook kun je hier terug zien wat er allemaal is gekeken. Er zijn vier categorieën die bovenin de app staan: shows, muziek, leren en ontdekken. Zo is er voor ieder wat wils, en kunnen kinderen weer op Youtube kijken!

YouTube Kids is gratis te downloaden in de Google Play store en App Store.

Hebben jullie YouTube Kids al gedownload?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge