Hiep hiep hoera, Nina 2 jaar!

Twee jaar geleden werd ik ‘s morgens vroeg om 03:23 uur moeder van een prachtig meisje; Anja-Nina! En mijn man werd natuurlijk vader van dit grote wonder. Een groot wonder, maar ons meisje was hartstikke klein! Haar geboortegewicht was namelijk 2490 gram. Gelukkig is alles hartstikke goed gegaan en mochten we na 2 nachtjes slapen in het ziekenhuis lekker naar huis. En vandaag? Vandaag is ons kleine meisje alweer 2 jaar geworden!

Zo’n klein meisje in zo’n groot ledikant, maar wat deed ze het goed! De borstvoeding ging bovenverwachting goed, en ook met mij ging het al heel snel de goede kant op. En nu, 2 jaar later, is ze opgegroeid tot een grote meid. Kledingmaat 98 – 104 alweer! Lief, leuk, grappig, vrolijk, en een heerlijk eigen willetje. Ze ontdekt de wereld, en ze is gewoon echt een ‘eigen mensje’. Ze beleefd dingen heel bewust, en zo zijn we er al achter gekomen dat ze stapel gek is op dieren! We kunnen niet naar opa & oma zonder even bij de schaapjes te kijken, en zo moeten we ook altijd even naar de kippen van de buren. Ook onze katten Toby & Simba vind ze helemaal het einde. Of de liefde wederzijds is betwijfel ik…

Een avonturier
Ja een avonturier, dat is ze zeker! Het liefst speelt Nina de hele dag buiten met heel veel water en zand. Maar ook als het weer het niet toelaat en we binnen zijn zoekt ze het avontuur op. Soms moet ik ogen in mijn nek hebben, want het klimmen en klauteren word soms toch echt wat gevaarlijk. Ik ben ook zeker dankbaar dat we zo’n prachtige tuin hebben waar Nina heerlijk kan klimmen, klauteren en spelen. Vooral met de zomer voor de deur!

Praatjes
Het valt me nu steeds vaker op dat Nina woordjes na gaat praten. De eerste woordjes zoals ‘mama‘, ‘papa‘, ‘poes‘ en ‘bal‘ zei ze al een hele tijd maar nu komen er steeds wat meer woordjes bij. Soms kletst ze de oren van je hoofd en heeft ze hele verhalen. Helaas is daar nog niet veel van te vertalen, maar dat komt vast snel!

Van harte gefeliciteerd lieve kleine meid!

4 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge