Het tweedehandsje van… Marlies!

Vorige week kwam het tweedehandsje van Shari online. Zij liet ons een heel mooi kastje zien dat ze nu als commode gebruikt. Vandaag wil Marlies ons mooie tweedehandsjes laten zien die al jaren in de familie zijn. Vandaag ‘Het tweedehandsje van…Marlies’!

Kijken jullie mee?

Marlies | Mijn naam is Marlies, 36 jaar oud, getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik woon in Delft met mijn gezin en onze kat Trix. Ik ben drie dagen per week secretaresse bij bureau onderwijsconsulenten. Wij hebben in de omgeving een aantal kringloopwinkels waar we vaak komen. Om te brengen, maar ook om te snuffelen. De twee oudste kinderen zijn er ook dol op, zij snuffelen graag door het speelgoed. Ik zeg niet overal ja op, maar de oudste krijgt zakgeld en dan kan ik natuurlijk niet altijd nee zeggen. Bij echte rommel probeer ik hem wel om te praten.

babykamer

babykamer

Onze babykamer is al jaren in de familie. Het is gemaakt in 1948 voor mijn opa en oma, toen mijn oma zwanger was van mijn moeder. Het bestaat uit een ledikant, commode en wandkast. Het materiaal wat voor de meubels is gebruikt is zijn kisten/boxen uit de fabriek van mijn opa. Mijn opa was directeur van Enraf-Nonius en de onderdelen voor medisch apparatuur kwam binnen in deze kisten. De timmerman, de heer Baggerman, van de fabriek heeft de meubels gemaakt. Mijn oma was een grote vrouw, en de commode is op haar lengte gemaakt. Wat goed uitkwam voor mijn man en mij, wij zijn ook beide lang. Naast mijn moeder, is er ook voor mijn ooms, mijn broer en voor mij gebruik van gemaakt. En nu dus voor mijn kinderen. De derde generatie alweer, ik hoop dat zij het in de toekomst ook zullen gebruiken!

Slaapkamer

Mijn vader heeft de set opnieuw geschuurd en gelakt toen ik zwanger was van Julian. In de zomer van 2009 heeft hij dit onder handen genomen op het balkon van het appartement van mijn ouders. Mijn ouders hadden het zelf graag in een kleur willen verven, maar dit mocht niet van mijn oma. Ik ben blij dat ze ernaar geluisterd hebben, want het blanke hout vind ik veel mooier dan een kleur.

slaapkamer baby

Op de foto hierboven ligt mijn oom in het bedje. Dat was in het jaar 1955. Al van jongs af aan wist ik dat dit de meubels voor de babykamer zouden worden. Daar was geen twijfel over mogelijk. Hoe gaaf is het dat de derde generatie hier gebruik van maakt. Ook dat mijn vader dit heeft opgeknapt voor zijn eerste kleinkind vind ik bijzonder. Julian is in december 2009 geboren en in april 2010 is mijn vader overleden.

babykamer

We hebben er niet voor betaald, het was al in het bezit van mijn ouders, die er ook niets voor hebben betaald. Wij gebruiken het in de kamer van onze jongste zoon, Hugo. Hij slaapt in het bedje, net als zijn broer en zus deden.

Groetjes, Marlies

Wat bijzonder Marlies dat de meubels nog steeds gebruikt worden, en wat zou het mooi zijn als jou kinderen ze ook weer gaan gebruiken!

Wat vinden jullie van deze tweedehandsjes?

irma

3 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge