Het tweedehandsje van… Ankie!

Vorige week liet ik jullie weten dat ik met een nieuwe serie op woensdag ging starten. En vandaag is het zover! Omdat ik zelf gek ben op ‘tweedehandsjes’ begint nu de serie ‘Het tweedehandsje van…’ Vandaag beginnen we met een prachtig tweedehandsje, namelijk hele oude deuren! Vandaag ‘Het tweedehandsje van…Ankie’!

Ankie |  Ik ben Ankie Jacobs, ik ben 30 jaar oud, mama van Tijn (6) en Finn (4) en getrouwd met Maurice. Ik werk met slechthorenden en heb onlangs mijn eigen bedrijf gestart: Studio 1823. Ik maak geboorte- en trouwkaarten op maat, maar je kunt ook bij mij terecht voor ansichtkaarten, uitnodigingen of posters op maat. Samen met mijn gezin wonen wij in een bosrijke omgeving, een klein dorpje genaamd De Rips in Noord Brabant. Om in mijn drukke leven toch af en toe tot rust te komen ga ik graag naar mijn Yoga klasje.

Ik maak graag van dingen die ik tegenkom iets nieuws. Meestal is dit iets wat ik thuis heb liggen… zo ook deze deur! Maar ook heb ik een tafeltje gemaakt van een stuk hout wat ik nog had liggen, dit heb ik gebruikt als blad en overgebleven stoelpoten als onderstel. Als ik een idee in mijn hoofd heb en ik zoek nog een toevoeging dan kijk ik eerst even om me heen, bij mijn ouders of schoonouders of natuurlijk op marktplaats.

Oude deuren

Ik wil jullie graag onze poort laten zien. Deze hebben mijn man en ik zelf gemaakt. Dit hout was helemaal gratis, het was namelijk een erfstuk.

Oude deuren

De poort staat tussen onze overkapping en carport in, dit is onze achterom. Het hout moest op maat gemaakt worden, worden geschuurd en natuurlijk moesten er ook gehengen, een klink en slot in gemaakt worden.

Deze deur brengt me dan weer terug naar mijn jeugd; de logeerpartijtjes bij mijn grootouders.

Speciale betekenis
Deze poort heeft zeker een speciale betekenis. Het hout komt uit de boerderij van mijn grootouders. Toen mijn opa zijn boerderij ongeveer 70 jaar geleden kocht lag dit hout er al. Door de dampen van de dieren heeft het hout een speciale vergrijsde kleur gekregen. Inmiddels zijn mijn opa en oma beide overleden. Deze deur brengt me dan weer terug naar mijn jeugd; de logeerpartijtjes bij mijn grootouders. De mooiste herinnering is dan toch wel dat als ik heel lief was, een biggetje mee naar binnen mocht nemen en lekker voor de kachel met dat kleine biggetje mocht knuffelen (dat kun je je nu niet meer voorstellen, maar in die tijd kon het nog allemaal).

Oude deuren

Groetjes, Ankie Jacobs

Wauw Ankie, wat is dit mooi geworden! De speciale betekenis, de kleur van het hout, ik vind het allemaal geweldig! En eigenlijk ben ik nu stiekem wel benieuwd naar de rest van jullie woning!

Wat vinden jullie van het tweedehandsje van Ankie?

irma

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge