Het nieuwe kinderboek ‘Oma bouwt een motorboot’

Een tijdje geleden is het nieuwe boek ‘Oma bouwt een motorboot verschenen. Dit prentenboek voor kinderen van Steve Goetz en Eda Kaban sluit prachtig aan bij het thema van de Kinderboekenweek in oktober ‘Reis mee!’. Ik heb dit boek bekeken, aan Nina voorgelezen… en gezongen!

Kijken jullie mee?

De schrijvers en illustrators van dit boek, Steve Goetz en Eda Kaban, ken ik niet. Ik heb even Google zijn werk laten doen en zag dat ze al een eerder een prentenboek hadden gemaakt: Opa bouwt een monstertruck! Dat boek was een groot succes en daarom zijn ze verdergaan en hebben nu Oma Bouwt een motorboot uitgebracht.

Oma bouwt een motorboot

Ik ben gek op boeken die er mooi uit zien, een prachtige vormgeving hebben en mooie illustraties. En dan vooral kinderboeken! Dat komt natuurlijk ook omdat we altijd bezig zijn met Nina haar taal, voorlezen en zingen. De omslag van het boek vind ik er ook echt prachtig en kleurrijk uitzien. Er is leuk gespeeld met de typografie en er zijn veel kleuren gebruikt maar toch heeft het een rustige uitstraling. Op de voorkant is de titel, de schrijver en de illustrator te zien, op de achterkant zijn nog twee bedankjes te lezen, de vertaler en de uitgeverij: De Fontein.

Oma bouwt een motorboot

Oma bouwt een motorboot

Het verhaal

Het boek begint met een prachtig print van een opa en oma die verliefd op een veranda zitten. Al snel heb ik door dat er niet veel tekst in het boek staat maar de tekst die er staat… te zingen is! De hele tekst is namelijk gemaakt op de welbekende melodie van ‘Old MacDonald Had a Farm’. En als je dat eenmaal hebt gezien kun je niet meer stoppen met zingen!

Oma heeft een boerderij
HIE-JA-HIE-JA-HO
Met op haar erf een… SCHUURMACHIEN!
HIE-JA-SSSJ-SSSJ-ZO
Met een SSSJ SSSJ hier en een SSSJ SSSJ daar…

Oma heeft een boerderij, maar naast kippen, varkens en een enkele koe heeft oma vooral veel gereedschap. Samen met opa bouwt ze een motorboot waarmee ze aan het eind van de dag heerlijk het water op gaan!

Oma bouwt een motorboot

Wat vinden wij van dit boek?

Hartstikke leuk! Ik ben verschillende adviesleeftijden tegengekomen voor dit boek maar persoonlijk zou ik zeggen van 3-6 jaar. Voor de kleinere kinderen is het zingen natuurlijk hartstikke leuk, maar met Nina vind ik het ook een perfect boek om als ‘zoekboek’ te gebruiken. Er is zoveel te zien in de illustraties! Het boek heeft een harde kaft, dus lekker stevig en heeft een mooi groot formaat. Wij zijn er erg blij mee!

Oma bouwt een motorboot is verkrijgbaar voor € 14,50 bij Uitgeverij de Fontein en Bol.com.

 

irma

 

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.
Dit artikel bevat affiliate links.

Geef een reactie

CommentLuv badge