Herfst buiten…en in huis!

De dagen worden korter, de temperaturen lager, en de kleding dikker. De herfst is weer begonnen! Buiten is het duidelijk te zien. Na een mooie (late) zomer, met hele warme temperaturen, vallen dan nu toch echt de blaadjes van de bomen. De temperatuur daalt, en de plaids liggen weer op de bank. De hemdjes mogen weer uit de kast en haal de vesten maar weer te voorschijn…herfst!

herfst-in-huis
Kalebassen en zonnebloemen

Langzaam aan heb ik alle zomerdecoratie in huis opgeruimd. Dit gebeurde wel wat later dan normaal omdat de zomer hier in september zich nog begon te laten zien! Als je dan zo alles hebt opgeruimd, en moet omschakelen naar herfst- winterdecoratie is het altijd wel even wennen. Maar erg vind ik het niet! Nee helemaal niet, juist hartstikke gezellig. De kaarsjes kunnen weer worden opgezocht, en het hertenkop mag weer aan de muur. Het koeienvel voor onder de salontafel ligt weer op de grond, en het plaid voor s’avonds hangt weer klaar.

 

fall-is-my-favorite
Dennenappels in een draadmand, met een heerlijk zacht plaid

Echte herfstkleuren zijn bijvoorbeeld: rood, oranje, bruin, oker, aubergine & mosgroen. Vooral bruin en mosgroen vind ik prachtige kleuren om mee te werken in deze tijd van het jaar. Binnenkort komt er ook een groene kleur op de muur in de woonkamer!

trap-decoratie

In onze woonkamer staat een oude trap tegen de muur. Toen we dit huis gekocht hadden zagen we deze in de schuur staan, het bleek het oude trapje van de zolder te zijn. Weggooien? Echt niet! Staat super leuk, en je kan eindeloos wisselen met je decoraties. Op dit moment hangt er een gedroogd boeket van olijftakken, lavendel en eucalyptus aan, afgewerkt met jute en een houten element. Dit boeket hangt naast een eigengemaakte lamp.

Ik heb al een beginnetje gemaakt met de herfstdecoratie, hoe ver zijn jullie? En wat vinden jullie echt najaarsdecoratie?

irma_handtekening

20 Comments

 • Dat trapje met dat droogboeket en die lamp is wel erg leuk! Heb je een DIY van die lamp?

  • Sorry voor de late reactie Debbie, ik moest het even navragen aan mij vader 😉

   Hij zegt:
   ‘Koop een glazen voorraad pot met metalen deksel in kringloopwinkel of op de rommelmarkt. Koop een kleine fitting met grote ring, snoer en stekker. Boor / zaag in het deksel een gat (liefst met een dremel) zodat de fitting er precies doorheen past. Monteer snoer en stekker aan de fitting. Draai aan de binnenkant van het deksel de ring op de fitting. Daarna een passende kleine gloeilamp in de fitting draaien.’

   Hopelijk heb je er iets aan! 🙂

 • Leuk dat je echt zomer- en winterdecoratie hebt, ik ben daar zo laks in! En bedankt voor de inspiratie!

  • Jaaa ik vind dat echt leuk! En tegen de kerst natuurlijk de echte kerstdecoratie’s, kan ik echt van genieten! 🙂

 • Ik zag al jaren voor zo’n grote dierenkop aan de muur….helaas is mijn wederhelft er niet zo’n grote fan van 🙂

  • Wat jammer! Ik vind het echt geweldig, ben ook nog op zoek naar een fazant! 😀

 • Lekker sfeertje altijd die herfst! Tijd om alles weer knus te maken, helaas ben ik net verhuisd dus lukt dat nog niet echt maar gaat zeker komen!

  • Ah dat is altijd een lastige (en rommelige) periode, gaat alles goed? Al flink aan het shoppen geweest bij Ikea? 😉

  • Aaaah dat is ook leuk, kan ik mooi volgend jaar ook met Nina doen! 😀

 • Oh wat leuk! Zelf vind ik de herfst ook een heerlijk seizoen. Knus met een plaid op de bank en de verwarming op. De warme decoratiespulletjes die terug op de kast mogen, heerlijk. Al moet ik er zelf wel nog steeds werk van maken …. Dat zal een werkje worden voor dit weekend. Het enige dat ik echt niet leuk vind aan aan de herfst is regen. De koude is oké, maar regen …. bah.

  • Bleeeeh nee ik hou ook niet van regen, herfst met een klein zonnetje vind ik prima 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge