Genieten bij Restaurant De Boet

Dinsdag 14 februari kwam ik ‘s morgen beneden en stond er een prachtig bos bloemen naast mijn computer. In de loop van de morgen kreeg ik nog een berichtje van mijn man dat ik zaterdagavond vrij moest houden en dat de oppas voor Nina geregeld was. Spannend! De planning was om naar Restaurant de Boet op Urk te gaan. Helaas werd Nina behoorlijk ziek, dus hebben we deze ‘verrassing’ maar even uitgesteld. Hoewel we er heel veel zin in hadden, was het verstandiger om die avond bij Nina te blijven. Bij Restaurant de Boet hebben wij al vaker gegeten de afgelopen jaren, en ook hebben we hier onze receptie van de bruiloft gehouden. Het is altijd weer genieten!

Zaterdag 4 maart was het dus zo ver, datenight!

Restaurant De Boet
Foto: Bibi fotografie

Monumentaal pand
Het monumentale pand van Restaurant De Boet staat op een prachtige locatie op Urk. De haven! Een mooi uitzicht, veel mensen, en genoeg te zien tijdens het eten. Het restaurant bestaat uit twee monumentale panden: De Boet (1865) en het KSM gebouw (1915). De Boet werd gebruikt als schuur om de botters (houten vissersschepen) te bouwen. Het KSM-gebouw was het kantoor van de eerste Urker stoombootmaatschappij. Deze stoomboot was de eerste verbinding van het eiland Urk met het vaste land. De Boet is afgebroken en herbouwd in de oude stijl, het KSM gebouw is gerenoveerd. De twee panden zijn doormiddel van een glazen muur met elkaar verbonden.

Op dit moment staat Restaurant De Boet op plek 77 in de Lekker top-100!

Het was al een hele tijd geleden dat we echt een avondje met z’n tweetjes weg zijn geweest, daarom besloten we om echt een avondje te gaan genieten met z’n tweetjes. We gingen voor een 5 gangen diner incl. dessert voor €57,50 p.p.

Restaurant de Boet heeft een prachtige dinerzaal. Wij zaten zelf aan een tafeltje met een lange bank bekleed met stof van de Urker klederdracht. Een hartstikke leuk detail! Gelukkig is er een open keuken, dit vind ik zelf altijd een groot pluspunt. Je eten klaargemaakt zien worden vind ik heerlijk! De koks hadden het behoorlijk druk deze avond want het restaurant zat goed vol. Met onze eerste glaasje Moscato d’Asti en Tripel biertje kregen we alvast deze kleine hapjes, ziet dat er niet heerlijk uit? Ondertussen kregen we ook de menukaart, en besloten we voor het 5 gangen diner te gaan.

Boet

Voorgerecht:
In de Arbequina olijfolie gegaarde tongfilet, gemarineerde Zeeuwse mosseltjes, crème van aardpeer,gepekelde komkommer, aardappelkrokantjes en saffraanmayonaise.

Warm tussengerecht:
Witlofsoep met gerookte paling, witlof, truffeltapenade en bosui.

Helaas heb ik van het volgende tussengerecht geen mooie foto kunnen maken. Dit was gebakken rogvleugelfilet, kappertjes-rozijnencrème,frisse venkelsalade,piccalilly-bladerdeeg en vadouvansaus.

Hoofgerecht:
Gebakken kalfsoester, canneloni van rauwe ham en groene kool, aardappeltaart en sukadejus.

Dessert:
Abrikozensorbetijs, compôte van abrikoos, pure chocolademousse, chocoladecrumble, marsepeincrème en passiefruitgel.

We hebben deze avond regelmatig gezegd: ‘doe mij hier maar een emmertje van’ & ‘Dit engeltje piest wel heel hard!’. Dat bewijst denk ik wel hoe lekker het allemaal was. Het lijken misschien allemaal kleine porties, maar na alle gangen zaten we echt goed vol! Kortom, we hebben echt genoten! Van 20:00 – 23:00 uur zijn wij vermaakt met heerlijk eten, lekker hapjes, en goede drankjes. Wij komen zeker vaker terug bij Restaurant de Boet! Maar wil je zelf op restaurantniveau leren koken? Dat kan! Cees geeft namelijk ook hele leuke kookworkshops in de studio!

Tip: Cees maakt hartstikke leuke kookvideo’s en plaatst deze op de facebookpagina van Restaurant de Boet.

Welk restaurant vinden jullie een echte aanrader?

6 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge