Een nieuwe stoere slaapkamer voor Nina

Nina is afgelopen zaterdag 5 jaar geworden dus het werd echt tijd voor een stoere meisjeskamer! Nina had al een stoere babykamer, en hier hebben we het ledikant vervangen voor een eenpersoonsbed. Dit kon natuurlijk prima, maar na zoveel jaar vond ik het toch tijd worden voor iets anders. Na uren doorbrengen op Pinterest wist ik eindelijk voor welke combinatie ik zou gaan. En ik vind de slaapkamer echt geslaagd!

Kijken jullie mee?

Slaapkamer

Bij Kwantum kocht ik het behang DaniĆ«lle. Zwart behang met panters! Om de kamer niet te donker te maken wilde ik er graag een ‘lieve’ en ‘zachte’ kleur bij. Het is de kleur ‘Vintage roze‘ van Karwei geworden, en daar ben ik nog steeds hartstikke blij mee!

Slaapkamer

De muur waar je tegenaan kijkt als je de slaapkamer binnenkomt was eerst antraciet grijs. Dit hadden we geschilderd toen we de babykamer van Nina gingen maken. Omdat het een donkere kleur had hadden we dus het vermoeden dat we wel twee keer moesten schilderen.

Slaapkamer

Uiteraard mocht Nina ook even ‘helpen’!

Slaapkamer

Het was al vrij snel te zien dat we gelijk hadden, twee keer schilderen was zeker nodig!

Slaapkamer

Op de andere muur heb ik gekozen om de helft te schilderen. De onderkant in de mooie kleur ‘Vintage Roze’ en de bovenkant wit.

Slaapkamer

Tijdens het plakken van het behang kon je de mooie kleurencombinaties al goed zien. Ik zag dat het allemaal goed bij elkaar paste en dat het precies zo werd als dat ik in mijn hoofd had!

Slaapkamer

En eindelijk is de kamer klaar! Nou ja.. bijna! Er komen nog nieuwe gordijnen, maar daarvoor wachten we even tot de Corona periode voorbij is. Als je de slaapkamer van Nina binnenkomt zie je als eerste de mooie roze muur, de muur met de panters, en een heerlijk zacht kleed van Ikea.

Slaapkamer

Het bed van Nina is nog door mijn opa gemaakt en heeft al wat rondjes door de familie gemaakt. Ik heb het bed antraciet geschilderd en nu heeft Nina er weer veel plezier van!

Slaapkamer

De ingebouwde kasten hebben we wit gelaten, de combinatie van roze, wit, zwart en houtstructuur vind ik persoonlijk erg mooi!

Slaapkamer

Deze vaasjes kwam ik laatst tegen bij Kwantum en ze zijn precies dezelfde kleur als de verf! De pluimen staan er hartstikke leuk in en mocht ik bij iemand op komen halen uit de tuin. De rolgordijnen op Nina haar slaapkamer zijn van Xenos en kan je hier vinden.

Slaapkamer

Als bureau hebben we twee Nordli ladekastjes van Ikea gebruikt met een Linnmon tafelblad. Dit tafelblad heeft mijn man iets smaller gemaakt zodat het mooi passend is op de de kastjes.

Slaapkamer

Ook de stoel is gekocht bij Ikea, het is de Stefan en heeft de perfecte hoogte voor bij het bureau.

Slaapkamer

Op haar bureau staat verder nog een spiegeltje (Action), kratje (Zeeman) en het boek wat ze momenteel mag lezen van school. De print in het schilderij heb ik besteld via AliXpress en de lijst is van Action.

Slaapkamer

Er zijn nog een aantal kleine dingetjes die gedaan moeten/mogen worden maar daar hebben we gelukkig alle tijd voor. Zo willen we de vensterbank nog opnieuw schilderen, komen er nog nieuwe gordijnen en komt er nog een klein houten kapstokje te hangen. Maar de kamer is klaar en jullie hebben een kijkje mogen nemen! Wat vinden jullie er van?

Wat voor slaapkamer hebben jullie kinderen?

irma

1 Comment

  • Erg mooi en stoer inderdaad. Ik wil hier ook nog eens de kinderen een kleur in de slaapkamer geven. We zijn hier komen wonen en hebben alleen alles wit geverfd en wat muurstickers op de muren geplakt. Die roze kleur op de muur is wel erg mooi.
    Tineke onlangs geplaatst…Hoera, Fedde is 4 jaar!My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge