Een kijkje bij… Shirley!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week namen we een kijkje in de mooie keuken van Didem. Deze week laat Shirley ons een kijkje nemen in hun woonkamer, vandaag ‘Een kijkje bij… Shirley’!

Kijken jullie mee?

Shirley | Mijn naam is Shirley Bonenberg, ik ben getrouwd met Jaap en we hebben een zoon van 14, Damian. Wij wonen sinds een jaar in deze boerderij. Hiervoor woonden we in een nieuwbouwhuis in een wijk hier niet ver vandaan. Het was totaal niet de bedoeling om te verhuizen, we hadden ons andere huis net verbouwd maar dit kwam op ons pad. We hebben voor de boerderij gekozen vanwege het historische karakter en de vrije ligging, we voelden ons er direct thuis. De boerderij is van 1650, vroeger bestond het echt nog uit een voorhuis en stallen. In de stallen bevinden zich nu de hal, de badkamer, het toilet en 2 slaapkamers. Op de bovenverdieping zijn nog 2 grote slaapkamers, een 2e badkamer, een vaste kastenwand en daarboven is nog een grote zolder.

Woonkamer

Ik wil graag onze woonkamer uitlichten. Het is best een grote ruimte, de keuken grenst wel aan de woonkamer maar je ziet hem niet direct. De woonkamer hebben we ingericht met meubels die we al hadden. We hebben alleen een nieuwe bank gekocht omdat de vorige bank toch al aan vervanging toe was en we konden hier een veel grotere bank kwijt. We kozen voor een elementenbank zodat we kunnen variëren. In de zomer staat het hier anders dan in de winter. Het is een heerlijke grote bank, toch zitten we er alleen ’s avonds als we tv willen kijken. De bank was de grootste uitgave van alle meubels die we het laatste jaar gekocht hebben.

Woonkamer

Op andere momenten, bijvoorbeeld met visite, zitten we het liefst aan de grote eettafel. Ook zit ik hier regelmatig administratie te doen of ik werk er aan een van mijn diy’s of mijn opleiding, want ik doe een opleiding Interier Styling. Ik maak veel dingen zelf voor in huis, bijvoorbeeld kussens of wandkleden. Vaak word ik geïnspireerd door plaatjes die ik tegenkom op Pinterest of Instagram. Toch probeer ik er altijd een eigen draai aan te geven. De muren in de woonkamer zijn gewoon wit, ik had eerder veel meer kleur in huis, maar ik vind hier wit het beste passen. Dat komt ook doordat de hal meer kleur bevat vanwege de kleur van de vloer. Deze bestaat uit prachtige aardetinten, de reden waarom ik een cognackleurige stoel in de woonkamer heb staan van BePure. Ook hebben we leren handgrepen op deuren en kasten gemaakt in de kleur cognac.

Sinds kort hebben we ook een heerlijke nieuwe haard in de woonkamer staan. Deze heeft echt een Scandinavische uitstraling, wat heel grappig is in combinatie met de hele oude schouw.

Ik kom graag bij Loods5, Boer Staphorst, Sostrene Grene en Loft. Hiervoor moet ik wel altijd een stukje rijden. Als ik meer in de buurt wil blijven dan ga ik even neuzen bij Kwantum en Karwei. Ook hier kan ik genoeg inspiratie opdoen. Lukt het me niet om iets te vinden dan shop ik natuurlijk ook graag online, zo kocht ik laatst een fijne hangstoel van HKLiving en een wanddoek van HKLiving in de webshop van VTWonen.

Vinden jullie het leuk om meer te volgen over mij en mijn bijzondere huis dan ben ik te vinden op Instagram!

Groetjes Shirley

Wat een prachtige woonkamer Shirley, bedankt dat wij een kijkje mochten nemen!

Wat vinden jullie van deze woonkamer?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge