Een kijkje bij… Rowena!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week namen we een kijkje in de woon- en slaapkamer van Margriet. Deze week laat Rowena ons een kijkje nemen in haar huis, vandaag ‘Een kijkje bij… Rowena’!

Kijken jullie mee?

Rowena | Mijn naam is Rowena en ik woon samen met mijn man, zoon van 2 jaar, twee raskatten en twee konijnen in Zwijndrecht. Zo’n zes jaar geleden hebben wij ons huis gekocht van de oma (opa was destijds al overleden) van mijn man. Het huis voelde direct vertrouwd door de sterke familieband. Toen wij er gingen wonen hadden we alles gelijk naar ons zin gemaakt, maar alles was in een bruine tint. Dus het behang, de verf alles bruin. Dat was op dat moment waar ik van hield. Saai, dat was het wel, want ik bleef maar schuiven met meubels in de hoop dat ik een keer tevreden werd.

Vorig jaar (2018) heb ik een cursus interieur styliste gevolgd, omdat stylen iets is waar ik veel mee bezig was. Op mijn werk (hondentrimsalon piekfijn) mocht ik 2 jaar geleden de ontvangstruimte inrichten en ik voelde dat mijn hart een sprongetje maakte. De sfeer voelde vooral door de kleur groen en houttinten erg rustig. Ik dacht ‘hier moet ik meer mee doen’

Kinderkamer

Kinderkamer

Onze zoon wilde al gauw niet meer in zijn ledikantje slapen, waardoor er een groter bed moest komen. Yes! Mijn volgende project. Ik ging op Pinterest speuren naar inspiratie en daar vond ik wat ik wilde gebruiken. Bergenbehang met een winters sfeertje. Oh en niet te vergeten heeeeeel veel dieren. Want daar houden we allemaal van!

Het fotobehang hebben we gekocht bij fotobehang.com. De naam ervan is Sjoerd blauwe bergen.

Kinderkamer

De meubels zijn van Karwei van de lijn Woood. De lijstjes heb ik bestel via Aliexpress. Het bed heeft mijn man zelf gemaakt, alles in de kleuren blauw met antraciet, want ja dat bruin was ik nu wel zat.

Woonkamer

Woonkamer

De woonkamer is nog wel bruin gebleven, maar hebben de stijl aangepakt. Nu is het een sobere inrichting. Een muur geverfd met kalkverf van Pure Original in de kleur Artisan. De woonaccessoires komen van Woonland. Ik hou van spullen met een verhaal en dat zie je in dit interieur wel terug. Oude kruiken uit India, en de oude wagondelen en stalen kruiklampen komen van Sober en stoer wonen.

Zolder

Slaapkamer

De laatste ruimte wat we aangepakt hebben is de zolder. Hier wilden we onze slaapkamer van maken. Weer gebruikte ik Pinterest en van 1 plaatje ben ik gaan werken. Kleuren uitgekozen, meubels en op het laatste moment alles stylen en gelukkig klopte het allemaal. Ik ben trots!

Slaapkamer

De kleuren die we hebben gebruikt zijn staalblauw en heartwood van flexa. De vloer is een warm eiken laminaatvloer om het ‘vintage’ gevoel te krijgen. Zo hebben we ook een oud tv meubel op een Zweedse veiling kunnen scoren.

Slaapkamer

Wel wilde ik ook een wat romantisch vleugje. Een 100% linnen dekbed van by molle maakt dat wel. De radiatorombouw en een uitschuifbare kledingkast in de ruimte waar de ketel hangt (de roze deur) heeft mijn man zelf gemaakt. Het is een fijn plekje geworden waar ook de katten niet zijn weg te slaan!

Voor nu: op naar het volgende project. Wil je ons bijhouden volg me dan op Instagram!

Groetjes Rowena

Wat leuk om de diverse kamers in jullie woning te bekijken Rowena!

Wat vinden jullie van de woon- en slaapkamers van Rowena?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge