Een kijkje bij… Mariska!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week liet Amanda haar prachtige benedenverdieping zien. Maar vandaag hebben we een prachtige woonkamer in een voormalig schoolgebouw in Groningen. Vandaag ‘Een kijkje bij…Mariska’!

Mariska | Hoi, ik ben Mariska en ik woon samen met mijn vriend John in een voormalig schoolgebouw in Groningen. We wonen nu twee jaar in dit appartement net achter het centrum en hoewel we verlangen naar iets meer rust en ruimte is dit voor nu echt wel ideaal.

Toen we hier net kwamen wonen was ik nog helemaal niet zo bezig met de inrichting, we hadden eigenlijk alles bij één winkel gekocht. Door het kijken naar woonprogramma’s besteedde ik ook steeds vaker aandacht aan ons eigen interieur en zag de mooiste huizen voorbij komen op Pinterest, Blogs en Instagram. Ik vond dat zo leuk en inspirerend dat ik besloot zelf ook foto’s te delen op mijn Instagram-account,  en al snel was een nieuwe hobby geboren. Ik houd niet van drukke kleuren in huis, maar ik vind een accentkleurtje zoals groen wel fris staan. Wat ik dan wel weer heel mooi vind is hele kleurrijke bloemen op tafel, zodat die er lekker uit springen.

De bank is gekocht bij de Ikea, de salontafel is van Woood en het bakkersrek is van de Leenbakker. Het leren kussen is van Boetiek8.

Mijn vriendinnen zeggen altijd verbaast als ze bij mij komen: “Heb je het alwéér veranderd?”. Vervolgens doen ze een zoekspelletje om te kijken of ze alle nieuwe accessoires kunnen ontdekken. Ik denk zelf dat het wel meevalt en dat ik vast niet de enige ben die zo veel afwisseld.

De kruk op de foto is gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Vooral dat het met de hand gemaakt is spreekt me aan. Het is net alsof je de moeite en aandacht, die er is ingestopt bij het maken, kunt zien als je er naar kijkt.

Deze wandkastjes zijn van Trendhopper en ik heb ze gewonnen met een ingestuurde foto van onze woonkamer. Toen ik daar op m´n fiets aankwam om mijn prijs op te halen (ik dacht namelijk dat ik een kussenhoes en en vaasje had gewonnen) lachtte de medewerkster mij een beetje uit voordat ze mij de volgepakte kar liet zien. Drie shoppers, de wandkastjes en een enorme vaas. Dat ging niet in mijn fietsmandje passen! Ik ben ontzettend blij met de wandkastjes. Het hout geeft een warme uitstraling, dat vind ik heel belangrijk. Omdat het appartement zo’n hoge ruimte is kan het al snel kil en leeg aanvoelen, de kastjes breken die leegte.

Ik ben creatief en vind het fijn om dingen zelf te maken. Dat zelf maken varieert trouwens van het compleet opknappen van oude meubels tot bijvoorbeeld zoiets simpels als dit flesje vullen met een uitgeplukte paardebloem. Het is een klein beetje geluk gevangen in een flesje.

De stijl in huis begon een beetje Scandinavisch, dat is ook niet zo vreemd aangezien alles bij een bekende Scandinavische winkel was gekocht. Ik ben echter ook dol op tweedehands spullen en ik vind het leuk om het geheel wat meer karakter te geven met oude spullen, spullen met een verhaal. Deze spullen zijn vaker wat robuuster en stoerder en langzamerhand schoof mijn interieur verder deze kant op. Bijvoorbeeld door deze toffe looplamp.

Met enige regelmaat struin ik kringloopwinkels en rommelmarkten in de buurt af. Ik vind er soms de mooiste dingen. Zoals bijvoorbeeld dit schattige olielampje. Ik heb het lont eruit gehaald en nu doe ik er af en toe een heel klein bloemetje in.

De hangende weegschaal vond ik afgelopen Koningsdag op de vrijmarkt. Hij was vies en lag in een zielig hoopje op een kleedje, maar ik zag meteen potentie! De verkoopster wilde er nagenoeg niks voor hebben. En nu is het een van mijn meest geliefde items in huis. De weegschaal is de grens tussen de woonkamer en de keuken en voegt een natuurlijk element toe.

Ik zou de industriële stijl nog wel meer willen doorvoeren, maar ik doe dat het liefst geleidelijk. Zodat ik goed kan nadenken over wat ik mooi vind. Als ik op dit moment naar ons huis kijk ben ik er heel tevreden mee… Of zoals we in Groningen dan zeggen ‘Kon minder’.

Liefs Mariska

Wat een prachtige woonkamer Mariska, en wat een leuke tweedehands spullen!

Wat vinden jullie van deze woonkamer?

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge