Een kijkje bij… Jolanda!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week namen we een kijkje in het huis van Eveline. Deze week laat Jolanda haar huis zien, vandaag ‘Een kijkje bij… Jolanda’!

Kijken jullie mee?

Jolanda | Dag lezer/lezeres, ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Jolanda, 29 jaar en ik woon sinds één jaar samen in Wageningen. Mijn lieve vriend Eric verhuisde 4 jaar geleden van Wageningen naar Ede voor mij, lief hé? Al snel kwam ik er achter dat het huis waarin wij woonde niet ‘mijn’ plekje was. Ken je dat gevoel? Je niet thuis voelen in je eigen ‘thuis’. Heel vreemd. Ik wilde dus eigenlijk ook best snel al weer verhuizen. Eric was eigenlijk net gesetteld dus we stelde het nog even uit maar hielden onze ogen en oren open. Een nieuwbouwhuis, dat leek mij wel wat. We gaan eens rondneuzen. Eric wilde eigenlijk terug naar Wageningen. ‘Oh nee toch, dat is niets voor mij!’ dacht ik toen.

bloemen

Maar in Ede vonden wij de nieuwbouwhuizen niet echt leuk. Ik zei: ‘Oké, we gaan wel in Wageningen kijken’. Maar toen gebeurde er iets wat ik nooit verwacht had.. ..ik werd verliefd op dat huisje op nummer 69. Ik vond Wageningen toch helemaal niet leuk? Hoe kan dit… Ik moet even toegeven.. Dit huis had overal kunnen staan. Het ligt aan de rand van Wageningen, tegen Rhenen aan. Vlakbij het water. Zo leuk! Eric was ook verliefd. Maar nu? Na enkele dagen hebben we de knoop doorgehakt, wij gaan verhuizen, naar Wageningen!

tafeltjes

Al snel waren we ons huis kwijt maar ons nieuwe huis was nog niet klaar. We hebben tijdelijk even bij een vriend gelogeerd, wat fijn dat dat zo kon! Hoe langer het duurde, hoe zenuwachtiger we werden. Waar moest je eigenlijk allemaal aan denken bij nieuwbouw? We maakte een checklist en werkte deze rustig af, we moesten toch nog een x aantal maanden wachten.

woning

Eric vond het belangrijk dat ik dat ‘thuis’ gevoel zou krijgen dus streek iets vaker over zijn hart met bepaalde beslissingen (ik zei toch dat hij lief was!). Ik werd zo enthousiast. Geen genoeg kon ik krijgen van welke meubelshop dan ook. Ook op internet keek in mijn ogen uit. Pinterest, instagram.. je kent het vast wel.

interieur

Twee weken voor oplevering had ik al zoveel voorbij zien komen op de sociale media kanalen dat ik ook wel zo’n account aan wilde maken. Ik plaatste alles in het zwart-wit. Maar toen, na twee weken, kleurde mijn instagram account (@Huisje_op_nummer_69) op. De vlag ging uit. We ontvingen de sleutel van ons paleisje.

hal

Het klussen kon beginnen. We begonnen bewust op de zolder, zo pakte we alles aan. Tussendoor moest ik geopereerd worden, waardoor mijn klusplanning in de war raakte. Mijn lieve vader en Eric gingen door, wat een toppers! Ik kon na verloop van tijd ook weer langzaam aan dingen gaan doen. Ineens merkte ik op dat ik klussen best wel heel erg leuk vond. Maar na 6 weken klussen kon ik geen beton meer zien. Want dat is eigenlijk wat je krijgt. Een beton hok. Maar nu.. Wat is het een fijn plekje en wat ben ik trots op het resultaat.

tuin

In huis was alles klaar maar toen kwam “Project tuin” om de hoek kijken. Gelukkig wilde we allebei hetzelfde. Makkelijk, strak en onderhoudsvriendelijk. Dat is het ook geworden. Nu met deze mooie zonnige dagen zitten we zo veel in de tuin, heerlijk! Af en toe vluchten we ook naar binnen, daar is het zo koel! Vloerkoeling, wat een uitkomst! Ik probeer je niet jaloers te maken maar het is echt super!

Nu alles zo goed als af is kunnen we lekker ontspannen en genieten van ons mooie nieuwbouwhuisje in Wageningen. Want ja.. Dat is echt mijn ‘thuis’! Vind je het leuk om mij te volgen? Ik ben ook te vinden op Instagram! Hopelijk vonden jullie het leuk om een kijkje bij ons te nemen.

Wagenings groetje,
Jolanda Verwaal

 

Wat een gezellige plekjes en prachtige tuin hebben jullie Jolanda!

Wat vinden jullie van deze inrichting?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge