Een kijkje bij… Dita Rithika!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week vertelde Lubbert over hun mooie strakke woonkamer en keuken. Deze week laat Dita Rithika ons een kijkje nemen in hun woonkamer, vandaag ‘Een kijkje bij… Dita Rithika’!

Kijken jullie mee?

Dita Rithika | Ik ben Dita Rithika de Bos, jullie hebben mij hier al eens eerder gezien ik heb namelijk al eens over mijn favoriete vakantie verteld. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn vriend en onze dochter in een vrijstaande woning. We wonen hier nu ongeveer 4 jaar, het is een woning in het dorp waar mijn vriend en ik beide zijn opgegroeid, we wonen in zijn ouderlijk huis.

Het huis is een oud huis waar we in het begin vooral veel veranderd hebben qua kleuren. Bijna alles is opnieuw geschilderd, we hebben de basis wit gehouden en voor bepaalde muren een kleur gekozen maar ook deze rustig gehouden.

Kast

Woonkamer Dita Rithika

Woonkamer Dita Rithika

De oude kast stond ook bij mijn schoonouders in huis. Deze kast heb ik zelf wit geverfd. De bank hebben we net nieuw, deze komt van een woonwinkel bij ons uit het dorp. We hebben voor 3 kleine tafels gekozen als salontafels. Deze kan je makkelijk verschuiven en dat vond ik zelf wel erg praktisch. De tafel met de houtkleurige bovenkant en witte stalen poten is van Zuiver, de grijze is van Woood en de witte met houten poten van Kwantum. Het tv meubel heeft mijn neef voor ons gemaakt.

Woonkamer Dita Rithika

De houtkachel hebben we vorig jaar laten plaatsen en dat is zo ontzettend fijn! De rode plinten worden nog eens wit geschilderd, de piano is ook een oudje, van de opa van mijn vriend geweest. Op de piano hebben we foto’s staan, foto’s horen echt bij een huis, het maakt het zoveel persoonlijker.

Speelhoekje

Woonkamer Dita Rithika

Dit is het speelhoekje van Mila. Het bureau en de grote lade komen van Ikea, het is de Stuva lijn. De kussens er bovenop komen van H&M Home, het poppenkarretje en het bedje komen van Intertoys. Het kleedje op de grond komt van de Karwei.

Keuken

Woonkamer Dita Rithika

De keuken hebben we opnieuw geschilderd in een donkere grijze kleur. Het aanrechtblad en de achterwand is van beton-ciré. Ooit wil ik nog een mooie moderne keuken maar helaas hebben we geen geldboom in de tuin staan 😉 De lampjes boven de keuken zijn van Fonq. Op de plank staan potten van Hema, ik vind het erg leuk staan en super handig.

De mooie grote tafel is van Woood en de stoelen zijn van Teleukhout maar volgens mij bestaat deze online shop niet meer. Mila zit altijd op de Stokke tripp trapp stoel. Op de keukentafel heb ik vaak een veldboeket staan of zoals nu wat eucalyptus takken in een vaas. Ook brand ik veel kaarsjes als het donker wordt, deze staan in de woonkamer maar ook in de keuken op tafel. Het keukentje van Mila komt van de Ikea.

 

Groetjes,
Dita Rithika de Bos

 

Wat een gezellige woonkamer en keuken Dita Rithika!

Wat vinden jullie van deze woning?

irma

7 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge