Een kijkje bij… Chantal!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week liet Mariska haar mooie woonkamer zien. Maar vandaag hebben we de prachtige babykamer van baby Jane om te laten zien! Vandaag ‘Een kijkje bij…Chantal’!

Chantal | Even voorstellen, ik ben Chantal van der Kroft, 30 jaar en ik woon samen met mijn partner Thijs en onze newborn Jane in Alkmaar. Wij houden zo van de stad Alkmaar omdat het alles heeft; historisch stadscentrum, kleine zelfstandige ondernemers met geweldige winkels, oneindig veel horeca gelegenheden en het pontje dat ervoor zorgt dat we na een dagje shoppen weer snel thuis zijn. Onze favoriete plekken: Ijkgebouw, Kowalski en Home Stock.  In mijn vrije tijd ga ik graag nieuwe bestemmingen ontdekken, zowel dichtbij huis als ver weg. Dit geeft mij super veel energie en inspiratie die ik mooi kan vertalen in mijn werk. Op dit moment ben ik nog herstellende van een buikoperatie, Jane kwam ter wereld met een keizersnede. Als ik weer de oude ben ga ik het sporten oppakken. Vooral BodyCombat vond ik altijd een fijne les. 

Sinds januari 2015 werk ik als ZZP’er onder de naam KroftDesign. Hiermee bied ik voor een schappelijke prijs hulp aan op het gebied van interieurontwerp en styling en probeer ik andere mensen met mijn Facebook en Instagram account te inspireren. Mijn passie is om mooie dingen te maken en de dingen mooier te maken. Waar dan ook. Inspiratie haal ik overal vandaan; plaatsen, ruimtes, natuur, muziek, kunst en liefde. Sinds jaar en dag verzamel ik inspiratie, zowel analoog als digitaal. 

In november 2014 tekenden we het koopcontract van ons eerste echte “eigen” huis. Wat waren we trots. 1,5 jaar later kregen we de sleutel van ons paleisje gelegen aan de rand van het industrieterrein, op loopafstand van ons geliefde centrum. Vanaf het moment dat we de sleutel kregen was het feest; dit huis voelde als een groot wit canvas waar ik helemaal op los mocht gaan. En dat deed ik. Vooral tijdens mijn zwangerschap in de kamer van Jane (die wij toen nog Mini noemde).

Dit is de kamer van baby Jane
We wilden een duidelijke meisjeskamer zonder dat het te roze werd. Daarom gingen we voor een neutrale basis met roze in de accessoires. Op deze manier kan je de kamer altijd in een handomdraai een compleet nieuw uiterlijk geven, dit vind ikzelf erg belangrijk. Vanaf het moment dat we hoorden dat we een meisje zouden krijgen is het indelen en stylen van de babykamer begonnen. Het wiegje is ruim 32 jaar oud; mijn partner heeft hier als baby in gelegen. We waren super enthousiast toen m’n schoonmoeder vroeg of we deze wilden hebben. Bij Moeder en Co hebben we deze opnieuw laten bekleden.

De kleur op de muur heet ‘ChaChaCha’ van Flexa, erg toepasselijk; Thijs en ik ontmoetten elkaar in 2003 op dansles! Deze kleur hadden we al voor de zwangerschap op de muur. De gouden stippen zijn muurstickers, gevonden bij de Hema. De accessoires zijn deels nieuw en tweedehands gekocht en deels zelf gemaakt. Het origami konijn maakte ik na van een bouwplan wat ik vond op Pinterest. De wolken zijn zelf gemaakt met hulp van een vriendin en de witte ster heb ik gemaakt met een lasersnijmachine.

Tweedehands op de kop getikt bij Kuhne Design; 2 originele kinder ball chairs van Dupont.

Commode

De witte kastencombinatie met roze lade is afkomstig uit de Stolmen collectie van IKEA. Superfijn; hier heeft ze over 10 jaar nog steeds plezier van! De commode vonden we bij Babydump in Beverwijk. Belangrijk detail; de roze frontjes zijn ook leverbaar in andere kleuren. De lampjes boven de commode zijn van A Little Lovely Company, gekocht bij Lou & Blue in Alkmaar. Ik vind ze zo leuk omdat ze zo lieflijk en subtiel zijn. Het lichtblauwe kussen met grafische print vond ik bij Zeeman.

Deze boekjes kreeg ik cadeau van vriendinnen. Erg leuk, ze matchen zo mooi met de rest van de spullen!

Op de foto mijn moeder op 3-jarige leeftijd. Deze foto sierde ooit de cover van de Televizier.

Groetjes Chantal

Wat een lieve babykamer Chantal! En wat een mooie kleur op de muur…

Wat vinden jullie van deze babykamer?

 

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge