Een half jaar Peuterspeelzaal, hoe gaat het nu?

Nina zit op dit moment ongeveer een half jaar op de Peuterspeelzaal. Tijd om even terug te blikken! De start was natuurlijk even wennen, maar ondertussen zijn we een behoorlijke tijd verder en vind Nina het hartstikke leuk om iedere dinsdag- en donderdagmorgen naar de Peuterspeelzaal toe te gaan.

Kijken jullie mee?

De keuze om Nina vanaf dat ze 2,5 jaar was naar de Peuterspeelzaal te laten gaan was voor ons vrij snel duidelijk. Het contact met andere kinderen is natuurlijk erg belangrijk, en dit is een mooie voorbereiding op de basisschool. En toen kwam de eerste keer, ons kleine meisje mocht dan eindelijk naar de Peuterspeelzaal! Dit ging wel even anders dan wij verwacht hadden, en hier heb ik dan ook een uitgebreid artikel over geschreven.

knutselen

Maar nu zijn we een half jaar verder. Nina is ondertussen alweer 3 jaar geworden, en flink gegroeid! We horen thuis veel terug van de Peuterspeelzaal. Namen van andere kindjes, de liedjes die gezongen worden, de verhaaltje die voorgelezen worden en het knutselen en kleuren. Al speelt Nina nog steeds het liefste buiten! Ze gaat met heel veel plezier heen, en vind het gelukkig niet meer erg als ik wegga. We merken aan haar dat ze het erg leuk vind, en iedere avond vraagt ze of ze de volgende dag ‘bij de kindjes mag spelen’. De vakanties vind ze daarom ook maar heel vreemd.

Nina zit hier zeker op haar plek, we halen altijd een vrolijk meisje op, en ze vind het geweldig om met haar rugtasje naar de Peuterspeelzaal te gaan. Ook de juffen zijn hartstikke lief en kijken naar iedere kind persoonlijk. Zo hebben ze ons ook het advies gegeven om eens naar Nina haar taal en woordenschat te laten kijken. Hier zijn we op dit moment mee bezig, en zijn druk aan het oefenen!

De Peuterspeelzaal kunnen wij dus op dit moment zeker aanraden, het is een mooie plek om je kind kennis te laten maken met andere kinderen en goed voor te bereiden op de basisschool!

Hoe vinden jullie kinderen het op de Peuterspeelzaal?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge