Dino’s komen deze zomer tot leven in Schiedam

Na succesvolle edities in het Verenigd Koninkrijk strijkt de rondreizende tentoonstelling Jurassic Kingdom voor het eerst neer in Nederland! Met dertig bewegende dino’s op ware grootte komt Jurassic Kingdom van 7 tot en met 29 juli 2018 naar Schiedam. Een brullende tentoonstelling voor jong en oud!

Kijken jullie mee?

Terug naar de prehistorie
Dino’s zijn hip! In het Beatrixpark in Schiedam reis je deze zomer meer dan 65 miljoen jaar terug in de tijd. Je waant je tussen de levensgrote dinosauriërs. Met meer dan dertig bewegende dino’s, inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt Jurassic Kingdom een spectaculair dagje uit voor het hele gezin. Niet alleen de kleintjes kijken hun ogen uit, ook papa en mama zullen versteld staan van de levensgrote geanimeerde dino’s. Jurassic Kingdom is een echte beleving voor de kids én de ouders tijdens de schoolvakantie!

Lol, avontuur en educatie
Bezoekers kunnen langs de paden en tussen de bomen van het Beatrixpark in Schiedam de indrukwekkende, levensgrote replica’s van de dinosauriërs ontdekken. Van de reusachtige Tyrannosaurus Rex tot vliegende reptielen zoals de Pterosaurus. Bekijk de strijd tussen de Deinonychus en Tenontosaurus, of maak kennis met de zachtaardige, zestien meter lange, Diplodocus. Langs een uitgestippelde route van zo’n zestig minuten (afhankelijk van hoe snel je loopt of rent!) staat een educatief centrum waar ouders en kinderen zich kunnen laten informeren over het leven van de dino’s. Het leerzame deel van de tentoonstelling is geschreven door Dean Lomax, paleontoloog en erkend wetenschapper aan de Universiteit van Manchester.

Dino

Dagje dino’s
Om een bezoek aan Jurassic Kingdom compleet te maken zijn er ook langs de route lekkere drankjes en versnaperingen verkrijgbaar. Zo kun je ook heerlijk tussen de dino’s picknicken! De kleinste bezoekers kunnen zelfs als paleontoloog aan de slag in een heuse opgravingsplek. Daarnaast kunnen echte dinofans deelnemen aan een virtual reality ervaring. Ga bijvoorbeeld een gevecht aan tegen een ‘echte’ dinosauriër of neem plek in een rit in de virtuele dino-achtbaan!

S’DAM Dinostad van Nederland
Schiedam is dé jenever- & ginstad van Nederland, maar met de komst van de levensgrote dinosaurussen deze zomer mag Schiedam zich een maand lang Dinostad van Nederland noemen. Dat de organisatie achter Jurassic Kingdom, het Beatrixpark in Schiedam als locatie gebruikt is een logische keuze. Het is een stadspark van formaat en heeft een perfecte centrale ligging tussen Rotterdam en Den Haag. Ook heeft het centrum van Schiedam veel te bieden. De prachtige oude pakhuizen, klassieke ophaalbruggen en de nog altijd aanwezige distilleerderijen herinneren aan de achttiende en negentiende eeuw. Een rondje door de binnenstad mag voor- of na een bezoek aan Jurassic Kingdom dan ook niet ontbreken.

Overige informatie over Jurassic Kingdom
Locatie : Beatrixpark, Schiedam
Openingstijden : 7 tot en met 29 juli 2018
woensdag t/m zondag van 10:00 – 18:00 uur, laatste entree om 17:00 uur
Tickets : Verkrijgbaar via de website.

Brengen jullie deze zomer een bezoekje aan Schiedam?

irma

5 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge