De peuterspeelzaal tag

Door Malou ben ik getagd om ‘de peuterspeelzaal tag’ in te vullen. Nu Nina een paar maanden op de peuterspeelzaal zit lijkt me dit wel hartstikke leuk! Het zijn een aantal vragen zoals bijvoorbeeld hoe Nina de eerste dag vond, of ze vriendjes & vriendinnetjes heeft en of ze erg veranderd is sinds ze op de peuterspeelzaal zit.

Kijken jullie mee?

peuterspeelzaal

Waarom heb je ervoor gekozen om je kind naar de peuterspeelzaal te laten gaan?
Nina is de hele dag bij mij thuis omdat ik vanuit huis werk (mijn blog, en ik hou een aantal social media kanalen bij voor diverse winkels). Ze kent mij en mijn man dus erg goed, en ook mijn ouders ziet ze regelmatig. Omdat Nina ons eerste kindje is heeft ze nog geen andere leeftijdgenootjes om mee te spelen, en dat vonden we toch wel erg belangrijk. Een goede voorbereiding op de basisschool! Nina heeft een pittig karakter, dus zo kan ze alvast wennen aan een aantal ‘regels’ en bepaalde regelmaat.

Peuterspeelzaal

Hoe oud was je kind toen hij of zij voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging?
Toen Nina 2 jaar was hebben we haar opgegeven en toen 2,5 jaar was kregen we bericht dat er een plekje voor haar was. Bij onze peuterspeelzaal mogen de kindjes ook pas vanaf deze leeftijd komen.

Hoe vond je kind zijn of haar eerste dag?
Over de eerste dag op de peuterspeelzaal heb ik een artikel geschreven. Toen we aan kwamen rijden bij de peuterspeelzaal reageerde Nina erg enthousiast, ze zag natuurlijk al wat speeltoestellen buiten staan en daar is ze gek op! Bij haar lokaaltje aangekomen twijfelde ze even maar ging snel naar binnen en wist niet waar ze beginnen moest. Het poppenwagentje, de boekjes, het winkeltje maar ook de puzzels, alles wilde ze even bekijken. Ook ging ze vrij snel bij de andere kindjes staan en er mee ‘praten’ en spelen. Ik kon snel weer gaan, kreeg nog een kusje en toen ik door de deur ging hoorde ik ‘oooooh neeeee!’. Dat was dus niet de bedoeling! Ik liep al op de gang, dus ik ben direct doorgelopen.

Maar wat was het een domper toen ik bij het lokaal aan kwam om haar weer op te halen aan het einde van de ochtend. Er zat een huilend meisje op de grond met haar tasje klaar. Een lief ander meisje probeerde Nina te troosten. Grote snikken, ‘waar was mama nou’! Dit had ik (en mijn man) eigenlijk absoluut niet verwacht. De juf vertelde mij dat ze het spelen heel leuk vond maar zodra ze in de kring gingen, of een activiteit moesten doen dan was het helemaal mis. Daar had Nina dus echt geen zin in! Buiten spelen vond ze wel helemaal fantastisch dus dat heeft ze wel even gedaan.

Gelukkig ging het de tweede ochtend veel beter, haar Nijntje zit in de tas voor de moeilijke momenten, en nu gaat ze al zingend naar de peuterspeelzaal toe!

En hoe vond jij het?
Heel spannend natuurlijk! Ik probeerde wat te werken maar eigenlijk was ik alleen maar mijn telefoon in de gaten aan het houden of ik gebeld zou worden. Toen ik Nina weer op kon halen voelde ik me wel een beetje rot omdat ik haar zo huilend aantrof.

Spelen peuterspeelzaal

Wat doet je kind het liefst op de peuterspeelzaal?
Als we de klas binnenkomen gaat Nina meteen richting de garage met de auto’s, dit vind ze hartstikke leuk! Maar ook de klei en het keukentje en winkeltje vind ze erg leuk om me te spelen. Maar het liefst… speelt ze buiten!

Staat je kind vaak vooraan, of is hij of zij wat meer afwachtend?
Ik denk dat Nina in een klas met zoveel kindjes best afwachtend is. Ze doet wel mee, maar kijkt liever eerst even. Zodra ze het spelletje of liedje kent doet ze graag mee!

Is je kind veranderd sinds hij of zij op de peuterspeelzaal zit?
Ja absoluut! Nina heeft veel meer praatjes gekregen, en haar woordenschat wordt steeds beter. Ook zingt ze zo ongeveer alle Nederlandse kinderliedjes die er maar bestaan. Ik vind het echt bijzonder leuk om haar zo te zien groeien.

knutselen

Heeft je kind beste vriendjes of vriendinnetjes?
Volgens mij heeft Nina op dit moment nog niet echt ‘voorkeur’ om met iemand te spelen, ze kan met iedereen wel goed overweg! Thuis hoor ik wel vaak dezelfde namen, dus deze kindjes maken vast wel indruk 😉

Heeft je kind al speelafspraakjes gehad?
Nee, nog niet.

Kijkt je kind al uit naar de basisschool?
Nee, Nina wordt in april pas 3 jaar dus daar is ze eigenlijk nog niet mee bezig.

Dat was de tag! Ik tag Mirjam & Nadia om hem ook in te vullen, maar ook als ik je niet heb getagd mag je hem natuurlijk overnemen! Malou heeft deze tag bedacht dus alle credits gaan naar haar toe.

Zitten jullie kinderen op de peuterspeelzaal?

irma

1 Comment

  • Leuk dat je kleine schat zo sociaal is met haar klasgenootjes. Ik ben er zeker van dat die eerste speeldate mega spannend zal zijn voor haar!

Geef een reactie

CommentLuv badge