De Oude Bakkerij | Urk

Voor sinterklaas heb ik een bon gekregen van De Oude Bakkerij in Urk. Deze bon had een tegoed voor een heerlijke lunch samen met mijn moeder, super leuk! Als extra regeltje was toegevoegd dat de oppas geregeld was, dat is natuurlijk helemaal mooi! We hebben een datum geprikt, en na wat schuiven was het dan zover. Mijn vader kwam langs om op Nina te passen, en ik kon samen met mijn moeder naar De Oude Bakkerij om heerlijk te lunchen.

Op 23 juni is De Oude Bakkerij in Urk officieel geopend. De bakkerij staat er al sinds de jaren dertig, maar na jaren leegstand kunnen de bewoners van het dorp nu, net als vroeger, weer terecht in de bakkerij voor brood en banket. Maar De Oude Bakkerij is niet alleen een bakkerij, het is ook een sfeervol eethuys!

Bakkerij
Foto: www.oudebakkerij-urk.nl

Monumentaal pand
Het pand van De Oude Bakkerij is een prachtig monumentaal pand uit de vorige eeuw, dat al meer dan honderd jaar aan het pittoreske kerkplein in Wijk 4 staat. Heel lang geleden was het een burgemeesterswoning, maar later werd er een bakkerij en lunchroom gerealiseerd die beroemd was op Urk. Daarna stond het heel lang leeg. Het pand is nu weer prachtig gerestaureerd, met zoveel mogelijk historische details.

Lunch
Op vrijdagmiddag ging ik samen met mijn moeder naar dit prachtige pand om heerlijk te lunchen. Wij waren hier allebei al eens geweest om koffie te drinken, maar nog niet om te lunchen of eten. Het is niet erg groot binnen, maar de inrichting is super mooi! Prachtige ‘oude’ kleuren en hele mooie muurschilderingen.

Bakkerij

Er hangen hele mooie grote lampen, en bijna alle oude details van vroeger zijn weer terug gekomen in het interieur. Je blijft rondkijken!

Bakkerij

Mijn moeder en ik bestelden allebei hetzelfde; Hamburger van de grill, frietjes en salade. En dit was niet zomaar een plate. Nee het was een heerlijke huisgemaakte hamburger met verse frieten! Voor € 12,50 hadden we deze heerlijke plate, en hadden we na de tijd onze buik echt vol.

Voor ons was dit zeker een geslaagde lunch, het was echt heerlijk! De bediening zou iets ‘sneller’ mogen zijn, maar de kwaliteit van het eten…echt geweldig!

Zijn jullie al eens op Urk geweest? 

5 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge