De favoriete kinderboeken van Nina op dit moment

Boeken voorlezen gebeurt hier thuis erg vaak. Minimaal 2 a 3 keer op een dag wordt er een boek uit de kast getrokken en lezen we dat aan Nina voor. Of dit nu op bed, de bank of op het toilet is, dat maakt niet uit! Ik heb al eens eerder laten weten welke kinderboeken favoriet waren bij Nina, maar nu ze bijna vier jaar is veranderd dit natuurlijk wel. In dit artikel laat ik een aantal favorieten aan jullie zien!

Kijken jullie mee?

Woezel en Pip

Woezel en Pip

Al een tijdje waren de filmpjes van Woezel en Pip plotseling favoriet. En toen Nina bij de kringloop dit boek zag staan kon ze deze natuurlijk niet laten liggen. Het boek bestaat uit verschillende kleine verhaaltjes, en de cd sluit hierop aan. Wij kennen de verhaaltjes ondertussen uit ons hoofd, en ook de liedjes in de auto kunnen we allemaal meezingen. Maar Nina vind het geweldig en daar gaat het om! Dit voorleesboek met de cd is nog steeds te koop!

Jip en Janneke

Vorig jaar met Koningsdag kocht ik dit boek op de rommelmarkt. Jeugdsentiment! Ik denk dat mijn ouders de verhaaltjes nog steeds uit hun hoofd kunnen vertellen… En steeds vaker begint Nina nu te vragen om een verhaaltje van Jip en Janneke. Eerst trok dit boek haar absoluut niet, maar steeds vaker begint ze in het boek te bladeren en moet ze lachen om al hun streken, grapjes en natuurlijk Takkie en Siepie! Dit dikke, en bekende boek is uiteraard nog steeds te koop.

Disney boeken

Doordat Nina haar spraak- taalontwikkeling wat achterblijft zijn wij altijd op zoek naar nieuwe boeken. Omdat wij veel voorlezen kunnen we de boeken al heel snel dromen. Zo kijk ik dus regelmatig bij de kringloop tussen de kinderboeken maar ook bij Action. Daar zag ik het boek ‘Jungle Book’ van Disney, een grote favoriet van Nina! Het boek ‘Bambi en het verdwaalde eekhoorntje’ wordt hier ook regelmatig gelezen. Nina is gek op dieren!

De mooiste vis van de zee

Eens in de paar weken krijgt Nina van de Peuterspeelzaal een boek mee naar huis. Dit keer kreeg ze ‘De mooiste vis van de zee’. Heel interessant natuurlijk een nieuw boek! Persoonlijk vind ik het wat lastig voorlezen, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Nina leert hier wel weer behoorlijk veel nieuwe woorden door, en vind de ‘stekelvis’ wel erg interessant!

Marianne Busser

Ik zei al dat ik ook regelmatig bij Action aan het kijken was tussen de boeken. Laatst zag ik daar de boeken van Marianne Bussen en Ron Schroder staan. En deze boeken spreken Nina ook erg aan. Ze zijn natuurlijk ook erg herkenbaar, ze gaan over de kinderboerderij, de dierentuin, zwemles en ze zijn er ook over vakantie en ziek zijn. Er zijn veel verschillende titels, en af en toe neem ik een nieuwe mee om het af te wisselen.

Dit zijn op dit moment de favorieten boeken van Nina. Al wisselen de titels natuurlijk wel regelmatig! Ik ben nu wel erg benieuwd wat de favoriete boeken van jullie kinderen zijn, laat het hier vooral weten in de reactie’s om elkaar te inspireren!

Wat zijn jullie favoriete kinderboeken?

irma

 

Dit artikel bevat affiliate links.

Geef een reactie

CommentLuv badge