De eerste dagen op de basisschool, hoe ging het?

Naar de basisschool… ik weet nog zo goed dat ik Nina voor de eerste keer naar de Peuterspeelzaal bracht, wat gaat de tijd dan snel! Op dit moment zit ik thuis achter mijn computer met een bakje koffie en heb ik Nina net voor de eerste (officiële) keer naar de basisschool gebracht. Groep 1, wat lijkt het echt, en wat is mijn kleine meisje dan al groot!

Kijken jullie mee?

Nina keek er al zo lang naar uit om naar de basisschool te gaan. Ze bleef van haar verjaardag tot aan de zomervakantie op de Peuterspeelzaal maar op een gegeven moment was ze daar echt uitgekeken, terwijl ze daar een hele fijne tijd heeft gehad. Ze had gewoon een nieuwe uitdaging nodig. En dan komen die 6 weken vakantie… na een week had Nina wel zoiets van ‘ik wil nu naar school!’. Dus die vakantie duurde voor haar best lang. Gelukkig hadden we genoeg leuke dingen te doen en was het dan afgelopen dinsdag echt zover. Ze mocht met haar nieuwe ‘hartjes tas’, naar de grote school!

Basisschool

Ik kon aan Nina goed merken dat ze best wel zenuwachtig was. Ze sliep erg laat, en ‘s morgens wilde ze bijna geen brood eten. Maar gelukkig ging ze zo met me mee en stapten we in de auto om naar school toe te gaan. We werden opgewacht door de juf en Nina vertelde al even heel trots dat ze een nieuwe tas had en dat er een ‘Paw Patrol sticker’ op haar beker zat. Nina zette haar beker op het tafeltje en ging meteen richting de klei! Vanaf dat moment had ik eigenlijk helemaal niets meer te doen want Nina had geen oog meer voor mij: ‘tot straks mama!’.

Basisschool

Ook de andere dagen ging gelukkig heel goed. Woensdag kwam Nina uit school en vroeg ze meteen of ze nog eens naar de basisschool mocht. Toen ik vertelde dat ze ‘s middags vrij had vond ze dat best wel jammer. Ze heeft een groot deel van de middag geslapen door alle indrukken dus zo’n vrije middag was eigenlijk maar goed ook… Tot nu toe vind Nina het allemaal hartstikke leuk en heeft ze een hele lieve juf. Hopelijk blijft ze het zo leuk vinden!

Hoe vonden jullie kinderen de eerste dagen op de basisschool?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge