De badkamer schoon in 7 stappen!

Schoonmaken. Nee het is niet mijn favoriete bezigheid, en zie er eigenlijk altijd wel een beetje tegenop. Maar als het eenmaal klaar is geeft het toch wel een heerlijk gevoel! Vooral de badkamer vind ik altijd wel een ‘dingetje’. Al die hoekjes en gaatjes, bukken en strekken, en dan ook nog het kalkprobleem. Nee ik sta niet te springen als de badkamer gedaan moet worden. Van Snor kreeg ik de schoonmaakkalender opgestuurd met heel veel handige (en ook snelle!) tips voor het huishouden. En die kunnen we natuurlijk allemaal wel gebruiken! Zo staat er ook een pagina in over ‘de badkamer schoon in 7 stappen’. En als je dit zo leest is het eigenlijk toch geen probleem?

Kijken jullie mee?

  1. Haal alles weg wat niet in de badkamer hoort, zoals lege glazen, tijdschriften, kleding, vieze handdoeken etc.
  2. Stof alle oppervlakken af, van boven naar beneden.
  3. Pak de stofzuigen en zuig de vloer, ook in de hoekjes. Zet eerst kleine meubels en de prullenbak op de gang zodat je overal goed bij kan.
  4. Loop de muren en het plafond na op spinrag. Heb je ramen in de badkamer dan kun je die nu zemen. Droog na met een droge, schone doek.
  5. Stap in de doucheruimte en besproei de muren en de douchekop met badkamerreiniger of je zelfgemaakte schoonmaakmiddel van allesreiniger en water.
  6. Leg het douchegordijn in de wasmachine (ook als het van plastic is), doe er drie lichtgekleurde handdoeken bij, een half kopje vloeibaar wasmiddel en een heel kopje witte-wijnazijn. Stel de machine in op een wasprogramma van 40 graden. Hang het gordijn na het wassen meteen uit.
  7. Maak het ligbad (als je dat hebt), de wasbak, spiegel en deuren schoon. Als laatste dweil je de vloer.

Schoonmaken

In deze leuke kalender staan verder ook nog veel handige tips voor het schoonmaken van je badkamer. Zoals het ontkalken van de douchekop en hoe je de tegels goed kan schoonmaken. Maar natuurlijk staan er ook veel tips in voor andere ruimtes in huis, voor iedere week is er een klusje! De schoonmaakkalender is verkrijgbaar voor €15,99.

Willen jullie ook kans maken op een schoonmaakkalender? Neem dan vandaag zeker een kijkje op mijn Instagram!

Wat zijn jullie schoonmaaktips voor de badkamer?

irma

 

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.

 

Geef een reactie

CommentLuv badge