Brownies met pindakaas en pinda’s

Het is vrijdag, bijna weekend! Hebben jullie al leuke plannen? Als je nog niets te doen hebt, duik dan eens in de keuken! Hanneke van de website Culinea heeft namelijk een lekker recept gemaakt van brownies met pindakaas en pinda’s, heerlijk voor bij de koffie!

Hanneke | Wil je jezelf verwennen en ben je gek op pindakaas? Bak dan snel deze brownies met pindakaas en pinda’s voor het weekend!.

Ingrediënten 8 personen:
200 gram pure chocolade, in stukjes
200 gram kokosolie
4 eieren
200 gram rietsuiker
125 gram bloem
2 eetl cacaopoeder
1 eetl bakpoeder
1 snufje zout
10 theelepels pindakaas, met stukjes noot
1 handvol pinda’s, gehakt

Extra: vierkante bakvorm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180˚C. Smelt de kokos en de chocolade op heel laag vuur in een pan en roer tot een egale massa.
Klop de eieren met de suiker ongeveer 5 minuten tot een witte massa. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade toe. Spatel dan de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout toe en meng het goed. Giet het browniebeslag in de bakvorm en verdeel de theelepels pindakaas erop. Strooi de pinda’s erover en bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
De brownies zijn klaar als een satéprikker die je erin steekt er schoon uit komt. Geniet er van!

Hanneke de Jonge
Neem eens een kijkje op mijn website voor nog meer lekkere recepten
of volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven.

 

Het ziet er echt heerlijk uit Hanneke! Gaan jullie dit recept ook uitproberen?

Geef een reactie

CommentLuv badge