Biobuddi: Ecologische bouwstenen voor kinderen

Nina is op dit moment 2,5 jaar en gek op blokken, bouwen, auto’s (trekkers!) en kleuren. Ze is (nog) niet echt een ‘poppenmoedertje’, en dat is natuurlijk helemaal niet erg. We zitten regelmatig te bouwen, van een grote toren tot een dierentuin, niets is te gek! Toen ik de vraag kreeg of Nina het nieuwe merk Biobuddi bouwstenen wilde testen vond ik dit natuurlijk ook super goed bij haar passen. Dus we zijn meteen aan de slag gegaan!

Kijken jullie mee?

BiOBUDDi is een nieuw Nederlands merk, en heeft als motto dat alle kinderen moeten kunnen spelen met veilig speelgoed dat het milieu niet aantast. Daarom maken zij bouwstenen die gemaakt zijn van biobased materiaal. Deze nieuwe bouwstenen zijn gemaakt van restafval van de suikerrietplant, waardoor ze duurzaam zijn én goed voor het milieu. En een groot pluspunt is dat ze perfect passen op niet-biobased varianten van andere merken!

BIOBUDDI

Op de achterkant van de doos staat precies afgebeeld wat er allemaal in zit. Wij hebben de ‘Learning to create’ variant ontvang en hier zitten 40 blokjes en een bouwplaat in. 

BIOBUDDI

Als je de doos openmaakt zitten alle onderdelen in een zak, als je deze openmaakt komen de prachtige, heldere kleuren tevoorschijn. Dit is natuurlijk een groot pluspunt, kinderen vinden dat natuurlijk helemaal geweldig! Ook komt er een velletje met stickers tevoorschijn wat ik wel wat jammer vind. Onze dochter is gek op stickers dus ik ben bang dat ze de stickers van de blokjes gaat halen…

BIOBUDDI

Ook zit er nog een boekje bij met een aantal dieren als voorbeeld om te bouwen, hartstikke leuk!

Start Building a Better Tomorrow

BIOBUDDI

De blokjes zijn hartstikke stevig en hebben prachtige kleuren. Er staan leuke plaatjes op de stickers, zo kun je al spelend de woordjes oefenen als ‘taart’, ‘bloem’, ‘vlinder’ en ‘schoen’.

BIOBUDDI

In deze ‘Learning to create’ doos zitten ook een aantal blokjes met een ronde kant. Leuk voor de verandering, en zo kun je ook leuke dieren maken!

BIOBUDDI

Toen Nina alles zag staan begon ze meteen met bouwen. Ook de plaatjes op de blokjes zag ze meteen en herkende een aantal dingen. Het is hier een groot succes! Natuurlijk heb ik ook even getest of de BIOBUDDI blokjes op ons andere merk blokjes passen, en inderdaad! Zo is het natuurlijk heel mooi te combineren. Wat ik wel echt jammer vind is dat je de plaatjes er op moet plakken, mijn gevoel zegt dat ze na een paar weken verdwenen zijn. Ook is de bouwplaat wel wat klein, maar deze zijn ook los verkrijgbaar in verschillende kleuren. Grote pluspunten zijn toch echt de stevigheid, de ronde vormen en het leren tijdens het spelen.

BIOBUDDI

Voor Nina betekenen deze bouwstenen uren speelplezier!

Varianten
Op dit moment zijn er 15 BiOBUDDi producten verkrijgbaar met thema’s als:
Learn to create
Learning symbols
Food
Animals
Numbers
Shapes en letters

Deze thema’s zijn natuurlijk ook hartstikke leuk als je kindje bijvoorbeeld de letters of cijfers gaat leren! In Nederland wordt BIOBUDDI verkocht bij o.a. Intertoys, Bol en Bart Smit, maar ook in andere landen is dit Nederlandse product al verkrijgbaar.

Prijs
De bouwpakketten zijn bedoeld voor kinderen van 1,5 – 6 jaar en zijn verkrijgbaar van € 14,99 tot € 39,99. Het pakket wat ik nu heb laten zien (Learning to create) is verkrijgbaar op Bol voor € 22,99. Als je meer informatie wilt over BIOBUDDI, of alle bouwpakketten eens wilt bekijken neem dan een kijkje op de website.

Spelen jullie kinderen vaak met bouwstenen?

irma

 

 

Dit artikel bevat een product dat ik heb gekregen van een bedrijf of merk.

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge