Berry Bux: nieuwe sierplant vol eetbare blauwe bessen

We hebben al een paar prachtige dagen gehad met veel zon, dus wij zijn ook al druk in de tuin bezig geweest! Zoals jullie misschien al hebben gelezen heeft Nina een glijbaan voor haar verjaardag gekregen, en heeft ze een ‘eigen’ plekje in de tuin. Voor bij haar speelhuisje wilde ik graag nog wel wat ‘groen’ zodat het echt een leuke uitstraling zou krijgen. Natuurlijk wilde ik wel een plant die veilig zou zijn voor kinderen en onze poesen, maar ook een plant die een beetje een leuke uitstraling heeft.

Kijken jullie mee?

Berry Bux

Op dat moment kwam BrazelBerry met het leuke nieuws dat ze de Berry Bux in Nederland introduceren. Het is een sierplant die erg op een buxus lijkt. In het voorjaar zit de Berry Bux vol bloesem en in de zomer vol blauwe bessen. Die zijn supergezond en zitten boordevol vitamine A, B en C en antioxidanten. Eén Berry Bux kan zo’n 1.200 blauwe bessen produceren. Heerlijk voor in yoghurt, fruitsalade, muffins of als smakelijk tussendoortje!

Berry Bux

Snoephaag
De Berry Bux is winterhard en wordt zo’n 50 cm hoog. De plant behoudt het hele jaar zijn groene uiterlijk, dat is natuurlijk een groot pluspunt want dan heb je in de winter ook nog wat groen in je tuin! In april verschijnt de prachtige bloesem en in juli komen de eerste bessen tevoorschijn. Als deze blauw kleuren, zijn ze rijp en kun je ze plukken. Door de sierlijke vorm van de Berry Bux kun je ‘m behalve in potten ook in de volle grond planten bijvoorbeeld als smakelijke haag langs een looppad. Elke keer als je erlangs loopt, snoep je van de heerlijke bessen!

Berry Bux

Plantencollectie
Berry Bux behoort tot de plantencollectie van BrazelBerry. De sierplanten kenmerken zich door een compacte groeivorm in combinatie met een overvloedige vruchtenproductie. De collectie bevat naast de Berry Bux ook de blauwe bessen ‘Jelly Bean’, ‘Pink Breeze’ en ‘Peach Sorbet’ en de braam ‘Baby Cakes’. Alle BrazelBerry-planten zijn winterhard en worden gekweekt in Nederland.

Berry Bux

Verzorging
De Berry Bux is, net als alle andere BrazelBerry-planten, oersterk en vraagt weinig verzorging. Zet ‘em op een zonnig plekje of in de halfschaduw. Voorkom dat de kluit uitdroogt en voeg eens per twee weken een beetje plantenvoeding toe aan het gietwater. Staan de planten in een pot? Zorg dan wel dat overtollig water weg kan vloeien. Bijvoorbeeld door een gat in de bodem van de pot of door gebruik van hydrokorrels. Door de compacte vorm van de Berry Bux is snoeien bijna niet nodig. Eventueel uitstekende takjes knip je gewoon af.

Ik ben erg benieuwd naar de eerste bessen in juli, en daar houd ik jullie natuurijk van op de hoogte op mijn Instagram-account! De nieuwe Berry Bux is verkrijgbaar vanaf € 19,90 bij diverse tuincentra. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen op de website.

Hebben jullie ook een heerlijke ‘snoepplant’ in de tuin?

irma

 

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.

Geef een reactie

CommentLuv badge