Baantjer | De Cock en moord op stand

Het zonnetje is weer lekker doorgebroken, en dat zijn de momenten dat ik een Baantjer boek pak. Met mijn gezicht in het zonnetje ‘even’ een moordzaak oplossen. Het kwam dus goed uit dat deel 90 (!!!) op de mat viel. Dit deel speelt zich af in de koude wintermaanden… maar het las heerlijk met het zonnetje op mijn gezicht!

Kijken jullie mee?

Appie Baantjer, een van ’s lands meest geliefde schrijvers, heeft De Cock onsterfelijk gemaakt. Auteur en acteur Peter Römer heeft na het overlijden van Appie in 2010 de succesvolle ‘De Cock’-reeks voortgezet met nieuwe delen. De eerste vijf delen van zijn hand waren op basis van de scenario’s van de tv-serie Baantjer. Peter Römer vervolgt nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Zijn ‘De Cock’jes’ worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen. A.C. Baantjer was altijd een groot fan van de tv-serie.

Baantjer

Op een ijzig koude ochtend krijgt De Cock de melding dat er een lijk is aangetroffen in het Paleis op de Dam. Een jonge man is neergestoken op klaarlichte dag te midden van de andere bezoekers. De Cock staat voor een raadsel, waarom is de aan lager wal geraakte jonkheer Hugo van Coevorden van het leven beroofd? En waarom uitgerekend op die plek? Het onderzoek loopt al snel vast en een nieuwe moord vraagt de aandacht van De Cock: in een antiquariaat in de Voetboogsteeg is eigenaar Tjerk Somers vermoord aangetroffen tussen de opgestapelde boeken.

De zaken lijken aanvankelijk niet met elkaar te maken te hebben, maar terwijl De Cock en Vledder in de gure winterkou onderzoek doen, komt er langzamerhand toch een verrassend verband naar voren tussen de moorden…

Baantjer

Alleen bij de eerste druk van de paperback van De Cock en moord op stand zit het mini-boekje De Cock en moord als verlossing. Dit deel is namelijk een teruggevonden manuscript, dat ongeveer een kwart van de gewoonlijke omvang heeft. Het is dit keer aan de lezers om het verhaal af te ronden met een verassende ontknoping… Dus je kan meedoen aan een echter Baantjer-schrijfwedstrijd!

De Cock en moord op stand is vanaf nu verkrijgbaar voor €10,99.

Zijn jullie bekend met de Baantjer serie?

irma

 

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.
Dit artikel bevat een affiliate link.

Geef een antwoord

CommentLuv badge