Baantjer | De Cock en de eenzame dood

De zomermaanden zijn echt de maanden dat ik weer een boek pak. En dan vooral de oude Baantjer boekjes van mijn vader! Deze lezen heerlijk weg terwijl ik met mijn benen in het zonnetje zit en Nina lekker in het zwembadje speelt. De boeken blijven mijn aandacht trekken, hou oud ze ondertussen ook zijn. Sinds deze maand is er weer een nieuw boek uit namelijk De Cock en de eenzame dood. Natuurlijk heb ik deze ook meteen gelezen! 

Kijken jullie mee? 

De Cock

De naam ‘De Cock’ is gebaseerd op Den Haan, die op de Warmoesstraat werkte toen Baantjer begon te schrijven. Den Haan had in het verzet gezeten en werd daar ‘Le Coq’ genoemd (Frans voor ‘de Haan’). Op het bureau Warmoesstraat werkte ook een jonge inspecteur die zich altijd voorstelde met ‘Hock met ceekaa’. Appie voegde deze twee personen samen tot ‘De Cock met ceeooceekaa’, het personage dat voor een groot deel gebaseerd was op Baantjer zelf. De Cocks assistent Vledder is genoemd naar een rechercheur die dezelfde naam droeg. Tot op het laatst kreeg Appie zijn inspiratie van de politie, en hield hij alle ontwikkelingen bij de politiekorpsen bij. 

Deze serie over De Cock is de langstlopende detectiveserie ter wereld! Dit record staat in Guinness World Records 2022. 

De Cock en de eenzame dood

Baantjer

De Amsterdamse rechercheur De Cock wordt naar de Lindengracht geroepen. Hennie, de vrouw die tientallen jaren de aardappelkraam op de markt bestierde, is in haar bed gesmoord met een kussen. Hennie was geen vriendelijk mens, maar wel rijk: achter de aardappelhandel waaraan ze goed verdiende zaten flink wat investeringen, ook in huizen. Naast een zakelijk conflict, zoals met Dennis, een ontevreden huurder met wie Hennie hooglopende ruzie had, denkt De Cock ook aan een motief in de familie. Want Hennie’s zoon Tonnie blijkt ook zo zijn redenen te hebben om niet rouwig te zijn om haar dood…

Hoe het afloopt mogen jullie natuurlijk zelf lezen, ik vond het weer een heerlijk verhaal om in èèn keer uit te lezen! 

De Cock en de eenzame dood is vanaf nu verkrijgbaar voor €10,99.

Zijn jullie bekend met de Baantjer serie? 

irma

 

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.
Dit artikel bevat een affiliate link.

Geef een reactie

CommentLuv badge