5x binnen spelen met slecht weer

De herfstvakantie staat weer voor de deur, de kinderen hebben een lekker weekje vrij! Hopelijk kunnen we veel naar buiten, het bos in, naar het strand, ravotten, naar een speeltuin of een gezellige herfstpicknick. We hebben al een paar heerlijke dagen achter de rug, maar in Nederland weet je het natuurlijk maar nooit, het kan zo de hele week regenen! En een dagje thuis blijven is natuurlijk ook hartstikke leuk maar vaak moet je de kinderen dan wel iets ‘voorschotelen’ om mee te spelen. Ik heb vandaag 5 leuke tips om mee binnen te spelen, voor uren speelplezier!

Kijken jullie mee?

Speelsets

EMOB speelgoed

Kinderen die graag rollenspellen spelen kunnen zich uren vermaken met een leuk setje als deze ‘pizza- roomijs- of theeset‘. Laat je de hele dag lekker ijsjes en kopjes thee brengen en de kinderen genieten nog het meeste! Het is natuurlijk helemaal leuk als je (koud) water in de kopjes doet en verschillende theezakjes op het dienblaadje legt. Of bijvoorbeeld wat houten- of plastic keukengerei aan de kinderen geeft. Laat ze lekker in hun fantasie opgaan!

Bouwtreinset

EMOB speelgoed

Treinen. Ik weet zeker dat niet alleen jongens dit geweldig vinden, nee Nina zou zich hier ook uren mee vermaken! Bouwen, rijden, diverse poppetjes in- en uitlaten stappen. Met een treinset heb je de hele dag plezier!

Speeltent

EMOB speelgoed

Wat is er nou leuker dan picknicken in de tent? Maar als het nat, koud en guur weer is zetten we de speeltent gewoon in de woonkamer! Lekker lunchen in de tent, en natuurlijk spelen! Want de Duplo kan gemakkelijk mee de tent in en ook een kleurboek met potloden gaat goed. En het is ook nog eens hartstikke gezellig!

Poppenhuis

EMOB speelgoed

Zoals jullie wel weten ben ik druk bezig met het opknappen met het poppenhuis voor Nina. Als Sinterklaascadeau krijgt zij het oude poppenhuis gemaakt door mijn opa. Ik weet zeker dat ze dit hartstikke leuk gaat vinden want ze speelt er regelmatig mee op de Peuterspeelzaal. Een poppenhuis kun je goed gebruiken om samen een rollenspel te spelen, maar ook kunnen kinderen er goed alleen mee spelen.

Speeltapijten

EMOB speelgoed

Kinderen hebben vaak heel veel ‘los’ speelgoed zoals bijvoorbeeld auto’tjes en poppetjes. Met een speeltapijt (wat ook nog eens lekker warm is op de grond!) kan hier erg leuk mee worden gespeeld. Hier zijn diverse prints in verkrijgbaar zoals het ‘traditionele’ tapijt met wegen, maar ook van prinsessen, Cars, Minions of Mickey Mouse!

Hopelijk heb ik jullie zo wat inspiratie kunnen geven voor de dagen dat het echt slecht weer is. Binnen spelen is helemaal niet erg! Als je nog wat meer inspiratie op wil doen kun je natuurlijk altijd even verder kijken op de website van EMOB.

Waar spelen jullie kinderen graag mee als het slecht weer is?

irma

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.
Uitgelichte afbeelding: Pixabay

13 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge